Gå til sidens indhold

Sø- og Handelsretten

07 okt 2022

Sø- og Handelsretten

Oplysninger i konkursboer til Rigsrevisionen

”Sø- og Handelsrettens skifteret videregiver oplysninger i konkursboer til Rigsrevisionen.

Sø- og Handelsrettens skifteret videregiver oplysninger, herunder personoplysninger, fra 80 tilfældigt udvalgte konkursboer til Rigsrevisionen.

Videregivelsen sker på Rigsrevisionens anmodning og som led i Rigsrevisionens forestående undersøgelse af skifteretternes tilsyn med konkursboer. Der videregives således oplysninger om f.eks. skyldnere, tidligere ledelsesmedlemmer i konkursramte selskaber og kreditorer.

Konkursboerne er udvalgt tilfældigt af Rigsrevisionen og omfatter 37 konkursboer, der blev sluttet i 2016, og 43 konkursboer, der blev sluttet i 2021.

En kopi af de oplysninger, der videregives til Rigsrevisionen, vil blive opbevaret i Sø- og Handelsrettens skifteret, indtil Rigsrevisionen har afsluttet deres undersøgelse.     

Du kan klikke her for at se en oversigt over de sager, som er blevet udvalgt af Rigsrevisionen.

 

Dine rettigheder

Du har ret til at anmode om indsigt i de oplysninger om dig, som videregives til Rigsrevisionen. Du har også ret til at anmode om berigtigelse, sletning af dine personoplysninger eller begrænsning i behandlingen af dine personoplysninger. Du har endvidere ret til at gøre indsigelse mod, at dine personoplysninger videregives til Rigsrevisionen.

Hvis du vil gøre brug af dine rettigheder, skal du kontakte Sø- og Handelsrettens skifteret på post@shret.dk

Du har ret til at klage til over, at retten har videregivet dine personoplysninger til Rigsrevisionen. Klagen skal fremsættes til:

Domstolsstyrelsen

Store Kongensgade 1-3

1264 København K

persondatatilsyn@domstolsstyrelsen.dk

Hvis du har spørgsmål til videregivelsen, herunder f.eks. til hvordan du udøver dine rettigheder, kan du kontakte Domstolsstyrelsen.”