Gå til sidens indhold

Her kan du læse om API-tilslutning til Skifteportalen.

Det vil være muligt for virksomheder at etablere en API-tilslutning til domstolenes nye skifteportal, så krav, tilgodehavender, effektfortegnelser eller forespørgsler automatisk kan indberettes på portalen.

Application Programming Interface (API) er en softwaregrænseflade til computerprogrammet. Et API tillader et stykke software at kommunikere med et andet stykke software.

Hvem har behov for API-tilslutning?

API-tilslutning til Skifteportalen er typisk relevant for organisationer, der skal indberette krav og tilgodehavender, eller for organisationer, der skal hente data indberettet til dødsboer, så de kan behandles af bobestyrere eller kontaktpersoner.

Organisationer, der har behov for API-indberetning, vil typisk være kreditorer som for eksempel forsyningsvirksomheder eller andre, der har mange krav eller tilgodehavender, som skal indberettes efter et dødsfald. Det kan også være virksomheder, som indberetter krav på vegne af andre, for eksempel inkassobureauer.

Organisationer, der har behov for at indhente data via API, vil typisk være advokatvirksomheder eller tilsvarende.

API-specifikationer

For at du som virksomhed kan forberede systemintegration til Skifteportalen, har Straffe- og skifteprogrammet udarbejdet foreløbige API-specifikationer. Der vil løbende blive tilføjet elementer til specifikationen.

Obs: Du skal have et tekstbehandlingsprogram for at åbne API-specifikationen.

Her kan du finde API-specifikationer for Skifteportalen

API-specifikation for dødsbojournal

Denne API-specifikation dokumenterer, hvordan man finder dødsboer med tilhørende metadata. Yderligere dokumenteres funktionalitet, som knytter sig til krav, tilgodehavender, effektfortegnelser og forespørgsler. Skifteportalen tillader upload af bilag for hver type af indberetning. NB: Bemærk, at denne funktionalitet først vil kunne testes fra medio august 2022.

API-specifikationen for dødsbojournalen kan tilgås som tekstfil via dette link.

Opdateret den 29. september 2022

API-specifikation for personopslag

Denne API-specifikation bruges til at slå personer op, som den ovenstående API-specifikation for dødsbojournalen refererer til.

API-specifikationen for personsøgning kan tilgås som tekstfil via dette link.

Opdateret den 15. juni 2022

API-specifikation for retskredse

Denne API-specifikation bruges til at finde metadata om retskredse

API-specifikationen for retskredse kan tilgås som tekstfil via dette link.

Opdateret den 15. juni 2022

Integrationsvejledning til Skifteportalen

Her kan du finde integrationsvejledningen til Skifteportalen. Vejledningen beskriver, hvordan man foretager en API-integration til domstolenes skifteportal. 

Find integrationsvejledningen via dette link.

 

Sidst opdateret: 03. oktober 2022