Gå til sidens indhold

Københavns Byret

25 jun 2021

Københavns Byret

Skydevåben og 1,1 kg kokain

Københavns Byret har den 25. juni 2021 ved et nævningeting idømt en 23-årig mand fængsel i 8 år, udvisning for bestandig samt opholdsforbud.

Nævningetinget fandt manden skyldig i besiddelse af et skarpladt skydevåben på ikke-offentligt tilgængeligt sted på indre Nørrebro i foråret 2020. Besiddelsen havde baggrund i en da verserende konflikt mellem banderne LTF og Husumgruppen, og forholdet var derfor omfattet af strafskærpelsesbestemmelsen i straffelovens § 81 a, stk. 1. Manden blev desuden fundet skyldig i sammen med sin 22-årige kæreste i forsommeren 2020 at have besiddet ca. 1,1 kg kokain med henblik på videreoverdragelse. Kæresten, som tillige var tiltalt ved nævningetinget, blev også fundet skyldig i besiddelsen af 1,1 kg kokain med henblik på videreoverdragelse. Nævningetinget idømte hende fængsel i 3 år og udvisning for bestandig.

Der blev hos begge de tiltalte foretaget konfiskation af genstande og beslaglæggelse af pengebeløb.

Sagen har journalnummer SS 2-28697/2020.

For yderligere oplysninger kan pressens repræsentanter kontakte pressekontaktdommer Jens Stausbøll på telefon 20 24 21 76.