Gå til sidens indhold

Retten i Glostrup

23 maj 2022

Retten i Glostrup

Mand og gravid hustru beskudt i deres bil

En 33-årig mand blev ramt af et strejfskud, da der blev affyret mindst fire skud mod den bil, som manden og hans 37-årige hustru sad i

Sagsnummer: CL-10711/2021

Sagen kort fortalt

Efter et meget kort besøg hos kvindens forældre i Brøndby Strand den 6. april 2021, bakkede en 33-årig mand og hans gravide hustru ud ad deres indkørsel, da en 44-årig mand pludselig skød mod deres bil. Det var anden gang inden for få måneder, at der blev skudt mod den 33-årige. Han kørte bilen frem igen, og hustruen gik ud af bilen og om til mandens side for at beskytte ham. Mens hustruen var ude af bilen, blev yderligere to skud affyret.

To af skuddene ramte bilen, hvorved den 33-årige mand blev ramt af et strejfskud ved venstre skulderblad.

Den 44-årige gerningsmand løb fra stedet, men blev efter 17 minutter fundet af politiets hundepatrulje på toppen af en skrænt, hvor han lå og gemte sig i et tæt beplantet område.  

Den 44-årige mand erkendte at have affyret skud, men forklarede, at pistolen blev affyret, da han blev kastet op på bagsmækken af bilen, idet den bakkede ind i ham.

Sagen er behandlet ved et nævningeting i Retten i Glostrup.

Dommens resultat

På baggrund af den 33-årige mand og den 37-årige hustrus forklaringer sammenholdt med indholdet af de tekniske undersøgelser af indskudshullerne i bilens venstre bag­dør, afviste retten den 44-åriges forklaring.

Den kriminaltekniske erklæring konkluderede, at personerne i bilen var i potentiel livsfare i forbindelse med skudafgivelsen.

Et enigt nævningeting fandt den 44-årige mand skyldig i forsøg på manddrab og besiddelse af en pistol under særligt skærpende omstændigheder.

Straffen blev fastsat til 8 års fængsel.

Dommerne og nævningerne lagde ved strafudmålingen vægt på, at der var tale om drabsforsøg mod manden og hans hustru, og at det var nøje planlagt, samt besiddelse af pistolen på offentligt tilgængeligt sted.

Den 44-årige mand vil inden for 14 dage beslutte, om dommen skal ankes.

Den 44-årige, som har været varetægtsfængslet i sagen fra april 2021, skal være varetægtsfængslet efter dommen.

Afgørelsesdato

Dommen blev afsagt af Retten i Glostrup den 23. maj 2022.