Gå til sidens indhold

Retten på Færøerne

12 mar 2020

Retten på Færøerne

Dom 10.marts 2011

Dom 10.marts 2011

    D O M

afsagt den 10. marts 2011
Anklagemyndigheden

mod

T

født den (…)
boende (…)

Anklageskrift fra Landfogeden på Færøerne er modtaget den 27. april 2010.

T er tiltalt for overtrædelse af

straffelovens § 291, stk. 1 - ved den 14. juli 2009 på sin bopæl i (…) at have indfanget og skudt to katte til en værdi af ca. 10.000 kr. tilhørende F.

Anklagemyndigheden har nedlagt påstand om bødestraf.

Tiltalte har nægtet sig skyldig. 

F har påstået, at T skal betale erstatning.

Der er under sagen afgivet forklaring af tiltalte, A, B og F. Forklaringerne er gengivet i retsbogen, hvortil der henvises.

Rettens bemærkninger:
Det bemærkes indledningsvist, at der ikke var tale om egentlige racekatte og deres økonomiske værdi ikke anses for godtgjort. Det lægges til grund, at kattene har medført betydelige gener for tiltalte og at tiltalte i et tilfælde har haft føje til at tro, at katten udgjorde fare for tiltaltes barnebarn.

Efter det oplyste lægges endvidere til grund, at tiltale har forsøgt at finde kattenes mulige ejer. Kattene fremstod for tiltalte som almindelige katte som ovenfor anført og da det ikke sikkert kan lægges til grund, at kattene havde kattetegn, anses det for godtgjort, at kattene af den kommunale kattefænger ville være blevet aflivet.

Allerede af denne grund og under disse særlige omstændigheder, findes det overvejende betænkeligt at anse det i tiltalen nævnte hændelsesforløb for at indebære en strafbar handling. Tiltalte frifindes derfor.

Efter sagens udfald betaler statskassen sagens omkostninger.

Retten udskyder herefter erstatningspåstanden til eventuelt civilt søgsmål jf. retsplejelovens § 992. 

                                                      Thi kendes for ret:

Tiltalte, T, frifindes.