Gå til sidens indhold

Retten i Nykøbing Falster

09 mar 2020

Retten i Nykøbing F.

Mand fra Møn dømt for drab på tidligere samlever

Retten i Nykøbing Falster har den 14. januar 2020 idømt en 59-årig mand 12 års fængsel for drab og usømmelig behandling af lig

Den tidligere samlever var ankommet til tiltaltes adresse den 10. marts 2019 om formiddagen i forbindelse med fremvisning af en båd, hvor en bådmægler ligeledes var til stede. Efter fremvisningen blev den tidligere samlever på adressen, hvor tiltalte også befandt sig.

Domsmandsretten fandt det bevist, at tiltalte efter ca. kl. 11.50 kvalte den tidligere samlever og derefter satte ild til hende med store brandskader til følge. Retten lagde blandt andet afgørende vægt på forklaringen afgivet af den indsatsleder fra politiet, som ankom til adressen om aftenen. Indsatslederen talte med tiltalte, der ifølge indsatslederen oplyste, at han havde kvalt den tidligere samlever.

Den 59-årige mand, der har været varetægtsfængslet siden den 11. marts 2019, udbad sig betænkningstid i forhold til anke af dommen og blev ikke løsladt.