Gå til sidens indhold

Retten i Herning

19 jul 2021

Retten i Herning

81-årig mand fundet skyldig i hærværk

81-årig mand idømt dagbøder for hærværk mod en personbil ved at have skubbet en kundevogn ind i bilen foran ABC Lavpris i Videbæk i september 2020.

Sagsnummer: SS 99-5909/2020

Den 81-årige mand var tiltalt for i september 2020 foran ABC Lavpris i Videbæk at have udøvet hærværk mod en personbil ved forsætligt at have skubbet en kundevogn ind i bilen, hvorved der skete skade på højre bagdør for ca. 6.500 kr.


Den 81-årige mand nægtede sig skyldig og forklarede for retten, at han havde været inde at handle og skulle aflevere en kundevogn. Der kom en bil kørende tæt på kundevognen, hvorefter han blev bange og mistede herredømmet over sine ben. Den 81-årige mand forklarede, at han har kunstige knæ, som gør at han har svært ved at gå og ofte falder. Dertil forklarede han, at han ikke mente føreren af bilen, som han kendte fra lokalsamfundet, kørte pænt. Det var ifølge den 81-årige mand ikke med vilje, at han havde ramt bilen. Føreren af bilen forklarede som vidne i sagen, at han havde været inde at handle og at han kørte på p-pladsen. Han så den 81-årige mand i sidespejlet og så ham trække kundevognen tilbage, hvorefter han hørte noget skrabe mod bilen. Vidnet forklarede derudover, at han tidligere havde haft et sammenstød med den 81-årige mand. Her havde han kørt bag den 81-årige mand og var kommet til at køre for tæt på den 81-årige mands bil et par gange, hvilket han efterfølgende havde undskyldt for. Derudover var en ansat i ABC Indkøb indkaldt som vidne. Den ansatte forklarede, at han stod på p-pladsen, hvor han så den 81-årige mand køre kundevognen ind i bilen. Han forklarede derudover, at han havde set den 81-årige mand strække i armene med kundevognen, hvorved kundevognen blev skubbet frem. Han synes ikke, at det lignende et uheld.

 

Retten fandt det på baggrund af vidnernes forklaringer, som stemte overens med det indtryk af den 81-årige mands adfærd, som kunne ses på videoen fra overvågningskameraet fra parkeringspladsen, bevist, at den 81-årige mand bevidst havde kørt kundevognen ind i bilen. Retten fandt herefter den 81-årige mand skyldig i hærværk og fastsatte straffen til 6 dagbøder på hver 550 kr. Dertil blev den 81-årig mand idømt at betale erstatning for skaderne.