Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Personer tilknyttet Black Jackets dømt for røveri, frihedsberøvelse, grov afpresning og vidnetrusler 
16-12-2016 

 

Syv mænd med tilknytning til Black Jackets er af retten i Glostrup dømt for at have bortført en mand, holdt ham fanget i en lejlighed i Hedehusene og dér udsat ham for vold og trusler for at få ham til at betale penge. Episoden fandt sted i marts 2016. Det lykkedes dem at tvinge manden til gennem familiemedlemmer at udbetale i alt 85.000 kr. samt at udlevere en sending varer til en værdi af op mod 200.000 kr. Efter at to af de tiltalte var blevet varetægtsfængslet i sagen, forsøgte to af de andre tiltalte, hvoraf den ene var præsident for Black Jackets, at true manden og hans familie til at trække anmeldelsen tilbage.

Fire af de tiltalte blev straffet med fængsel mellem 2 og 3 år.

En tiltalt, der ikke tidligere var straffet og ikke havde spillet nogen specielt aktiv rolle, blev straffet med fængsel i 1 år 6 måneder.

To af de tiltalte blev yderligere dømt for i sommeren 2015 at have foretaget en lignende bortførelse af den samme mand. I den forbindelse frarøvede de ham over 50.000 kr. I den efterfølgende periode afpressede de ham yderligere beløb på adskillige hundrede tusinde kr.

Disse to tiltalte, der også var straffet flere gange tidligere for ligeartet kriminalitet, blev straffet med fængsel i 3 år 11 måneder.  

Fem af de tiltalte var ikke danske statsborgere. De fire var født og opvokset her i landet, mens den femte var kommet hertil allerede som 5-årig.  De blev alle udvist betinget.

Alle de tiltalte blev efter dommen varetægtsfængslet på grund af sagens grove karakter.

5 af de tiltalte ankede straks dommen med påstand om frifindelse. To tiltalte tog betænkningstid.

Sagsnummer SS 5915/2016

Dom af 16. december 2016

Til top Sidst opdateret: 16-12-2016 
Retten i GlostrupseperatorStationsparken 27seperator2600 GlostrupseperatorTelefon: 43231400seperatorEmail: glostrup@domstol.dk