Gå til sidens indhold

Retten i Aarhus

07 sep 2021

Retten i Aarhus

Dom i nævningesag om seksuelle krænkelser af steddatter

Retten i Aarhus har den 6. september 2021 afsagt dom i en nævningesag om en mands seksuelle over-greb mod steddatter begået i Danmark og i udlandet

SS 1-3585/2021

En 60-årig mand er af et nævningeting idømt fængsel i 4 år for samleje og andet seksuelt forhold end samleje mod en mindreårig steddatter. Tiltalte blev dømt for overgreb, der fandt sted på Kreta og i Spanien, mens steddatteren var i alderen 12 – 16 år. Der var ikke tale om voldtægt, sådan som voldtægtsbestemmelsen dengang var formuleret. Tiltalte blev frifundet for blufærdighedskrænkelser i Danmark, mens steddatteren var under 12 år og efterfølgende på Kreta, da forholdene var forældede.

Tiltalte udbad sig betænkningstid med hensyn til anke.