Gå til sidens indhold

21 aug 2023

Danmarks Domstole

Kom til fremvisning af udvidet skifteportal

Nu kan du tilmelde dig Domstolsstyrelsens fremvisninger af Skifteportalen, der næste år udvides til også at understøtte tvangsopløsningsområdet.

Fra sommeren 2024 vil domstolenes nye skifteportal også understøtte sagsbehandlingen af tvangsopløsninger. Det svarer til ca. 9.500 sager årligt. Domstolsstyrelsen inviterer henholdsvis alle interesserede og alle likvidatorer til fremvisninger af den udvidede portal. Alle fremvisninger foregår via Microsoft Teams.

Udvidelsen af Skifteportalen bliver taget i brug i fem pilotretter d. 16. januar 2024 og i de resterende byretter d. 6. juni 2024. Pilotretterne er Retten på Bornholm, Retten i Holstebro, Retten i Roskilde, Retten i Kolding og Sø- og Handelsretten.

Straffe- og skifteprogrammets fremvisninger afholdes i løbet af efteråret 2023. De er henvendt til to forskellige målgrupper:

  • I oktober afholdes fremvisninger for likvidatorer, advokatsekretærer og advokatfuldmægtige
  • I december afholdes en fremvisning for alle interesserede – fx kreditorer.
Sådan tilmelder du dig
  • Klik på linket under den ønskede fremvisning i boksen til højre
  • Klik dernæst på den downloadede ICS-fil. Herefter dukker en kalenderinvitation op
  • Tryk ”deltager”. Du er nu tilmeldt mødet.

Hvis du har problemer med at tilmelde dig, kan du i stedet sende en mail til Straffe- og skifteprogrammets fælles mail: straffeskifte@domstolsstyrelsen.dk. Skriv til os, hvilket møde du gerne vil deltage i, så sender vi en invitation.

Her kan du se datoer og tidspunkter for fremvisningerne:

1. Fremvisning for likvidatorer, advokatsekretærer og advokatfuldmægtige

Tirsdag d. 24. oktober 2023 kl. 10.00-11.30
Tilmeld dig første fremvisning for likvidatorer (invitation åbner i ny fane)

Onsdag d. 6. december 2023 kl. 10.30-12.00
Tilmeld dig anden fremvisning for likvidatorer (invitation åbner i ny fane)

2. Fremvisning for alle interesserede

Tirsdag d. 5. december 2023 kl. 12.30-14.00
Tilmeld dig fremvisningen for alle interesserede her (invitation åbner i ny fane)

Møderne optages

Vi gør opmærksom på, at fremvisningerne optages med henblik på at lave en oversigt over spørgsmål og svar efter hvert møde, som publiceres på domstol.dk.

Hvis man ønsker at stille et spørgsmål, men ikke ønsker at ens stemme skal fremgå af optagelsen, kan man skrive sit spørgsmål i chatten.

Optagelsen slettes straks efter udarbejdelsen af oversigten over spørgsmål og svar.

Når du deltager i mødet, vil dit brugernavn (det navn du angiver, når du logger ind i mødet) fremgå af en deltagerliste inde i mødet. Ligeledes vil dit brugernavn fremgå, hvis du benytter dig af chat-funktionen i løbet af fremvisningen. Billede og lyd er slået til i mødet, medmindre du slår dit kamera eller din mikrofon fra under mødet.

Skifteportalen udvides med tvangsopløsningsområdet

Udvidelsen af Skifteportalen med tvangsopløsningsområdet er tredje release fra domstolenes store digitaliseringsprogram, Straffe- og skifteprogrammet. Formålet med udvidelsen er at understøtte og optimere tvangsopløsningsområdet.

På Skifteportalen vil retternes personale, likvidatorer og virksomhedsdirektører og -ejere kunne se sagens status. Det bliver samtidigt muligt for kreditorer og debitorer at anmelde og registrere tilgodehavender i virksomheder, der er under tvangsopløsning.

Udvidelsen vil sikre åbenhed og gennemsigtighed, når borgere og professionelle får mulighed for at følge med i sagen, se vigtige datoer og anden sagsinformation og kommunikere direkte med retterne.

Du kan læse mere om Straffe- og skifteprogrammet på domstol.dk via dette link