Gå til sidens indhold

08 nov 2023

Danmarks Domstole

Udskydelse af pilot for tvangsopløsning

Domstolsstyrelsen har valgt at forkorte pilotfasen for næste del af Skifteportalen, der skal understøtte sagsbehandling af tvangsopløsninger. Den fulde udrulning af systemet til alle landets retter den 11. juni 2024 fastholdes.

Domstolsstyrelsen har valgt at forkorte den såkaldte pilotfase for release 3 fra Straffe- og skifteprogrammet med op til 3 måneder. Løsningen skulle oprindeligt være taget i pilotdrift den 16. januar 2024. Release 3 er en udvidelse af den allerede eksisterende skifteportal, der i den nye release vil komme til at indeholde sagsbehandling af tvangsopløsning. Pilotfasen er en periode, hvor Skifteportalens udvidelse afprøves i udvalgte retter – også kaldet pilotretter. Pilotretterne er Sø- og Handelsretten, Retten i Holstebro, Retten i Roskilde, Retten i Kolding og Retten på Bornholm. Det er endnu ikke fastlagt, hvornår pilotfasen nu skal begynde, da den præcise dato skal aftales med eksterne parter, herunder særligt Erhvervsstyrelsen og Erhvervsministeriet.

”Vi har truffet beslutningen, fordi vi med release 3 introducerer en brugerrettighedsmodel, der skal muliggøre, at rettens eksterne samarbejdspartnere, herunder likvidatorer, kan uddelegere rettigheder til andre, fx sekretærer, til at agere på deres vegne. Dette brugerrettighedsstyringsværktøj er baseret på ny teknologi, der har vist sig at være mere komplekst at tage i anvendelse end først estimeret. Fastholdelse af den nuværende tidsplan vil derfor ikke være i overensstemmelse med det forsigtighedsprincip, som bør anlægges ved implementering af sikkerhedsmæssigt kritisk funktionalitet og komponenter”, forklarer programchef Anna Sofie Bahnson Witzgall.

Release 3 udrulles fortsat til alle retter den 11. juni 2024.

Du kan læse mere om Skifteportalen på domstol.dk via dette link