Gå til sidens indhold

Her kan du finde vejledninger til, hvordan du bruger Skifteportalen på minskiftesag.dk, hvis du vil anmelde krav, tilgodehavender, forespørgsler eller effektfortegnelser til et dødsbo.

Der er en række situationer, hvor du skal bruge domstolenes skifteportal. Det er fx hvis:

  • Du har et krav mod dødsboet: Hvis du har et økonomisk udestående med en person, der er gået bort, fx hvis afdøde skylder dig eller din arbejdsplads penge.

Der er en række situationer, hvor du kan bruge domstolens skifteportal:

  • Dødsboet har et tilgodehavende hos dig: Hvis du eller din virksomhed skylder afdøde penge. Et tilgodehavende kan anmeldes på Skifteportalen eller direkte til dødsboets kontaktperson.
  • Du har en ejendel, som tilhørte den afdøde: Hvis du er i besiddelse af en ejendel, som har tilhørt den afdøde, kan du oprette effekterne på Skifteportalen eller kontakte kontaktpersonen direkte.
  • Afdøde havde en eller flere ejendele, som du ejer: Hvis afdøde var i besiddelse af en eller flere ejendele, som du ejer, kan du oprette en forespørgsel via minskiftesag.dk.
  • Du har brug for at få oplysninger om boets kontaktperson: Hvis du har en retlig interesse i at få oplysninger om boets kontaktperson. Det kan for eksempel være, hvis du som virksomhed har en kunde, der er gået bort, hvis forsikringer eventuelt skal opsiges. I så fald kan du oprette en forespørgsel til dødsboet via minskiftesag.dk.

Vejledninger til minskiftesag.dk

Krav: Anmeld, rediger og slet

I vejledningen her kan du se, hvordan du anmelder, redigerer og sletter et krav til et dødsbo via minskiftesag.dk. Der er tale om et krav, hvis du har et pengebeløb til gode hos afdøde.

Se, hvordan du anmelder et krav

Tilgodehavende: Registrer, rediger og slet

I vejledningen her kan du se, hvordan du anmelder, redigerer og sletter et tilgodehavende til et dødsbo via minskiftesag.dk. Der er tale om et tilgodehavende, hvis afdøde har et pengebeløb til gode hos dig.

Se, hvordan du anmelder et tilgodehavende

Effektfortegnelse: Registrer, rediger og slet

Her kan du se, hvordan du registrerer, redigerer og sletter en effektfortegnelse på minskiftesag.dk. Funktionen skal bruges til at oplyse skifteretten om, at du er i besiddelse af en eller flere ejendele, som tilhørte den afdøde, eller hvis afdøde er i besiddelse af en eller flere ejendele, som du ejer

Se, hvordan du registrerer en effektfortegnelse

Forespørgsel: Opret, rediger og slet

I vejledningen kan du se, hvordan du opretter, redigerer og sletter en forespørgsel via minskiftesag.dk. Du kan oprette en forespørgsel, hvis du har en retlig interesse i at få oplysninger om boets kontaktperson.

Se, hvordan du opretter en forespørgsel

Sådan bruger du minskiftesag.dk

Vejledningen beskriver, hvordan du bruger minskiftesag.dk som virksomhed eller borger. Vejledningen indeholder de samme oplysninger som de ovenstående vejledninger, men er beskrevet med tekst i stedet for med billeder.

Læs, hvordan du anmelder et krav, et tilgodehavende, en effektfortegnelse eller en forespørgsel

Spørgsmål og svar om minskiftesag.dk

Her kan du finde en oversigt over de oftest stillede spørgsmål og svar om brugen af minskiftesag.dk.

Se ofte stillede spørgsmål og svar til minskiftesag.dk fra borgere og virksomheder

Se video fra Skifteportalen

Domstolsstyrelsen har optaget en video af Skifteportalen, som du kan finde her. 

Se video med præsentation af Skifteportalen her (Youtube)

Sidst opdateret: 17. november 2022