Gå til sidens indhold

Retten i Holbæk

29 nov 2021

Retten i Holbæk

Fængsel i henholdsvis 12 år og 10 år til to mænd for to drabsforsøg

To mænd på henholdsvis 32 år og 38 år er bl.a. dømt for drabsforsøg på to perso-ner begået ved anvendelse af håndgranater. Forholdet blev begået i oktober 2020 i Mullerup på Vestsjælland.

Sagsnummer: 503/2021

Sagen kort fortalt
De to mænd var i sagens hovedforhold tiltalt for drabsforsøg på to personer ved i forening og efter forudgående aftale at have kastet to skarpe håndgranater ind i en bebyggelse i Mullerup, hvor de to personer havde bopæl. Episoden skete en lørdag morgen i oktober 2020 kort før kl. 06.00. De to beboere var begge hjemme, men kom kun lettere til skade.

De to mænd var endvidere tiltalt for overtrædelse af straffelovens bestemmelse om ulovlig våbenbesiddelse ved at have besiddet og transporteret de to skarpe håndgranater til gerningsstedet.

Den 32-årige mand var endvidere sammen med en tredje tiltalt mand på 39 år tiltalt for ulovlig besiddelse af to skarpladte revolvere.

Endelig var den 32-årige mand tiltalt for tre andre mindre alvorlige lovovertrædelser.

Dommens resultat
Den 32-årige og den 38-årige blev af et enigt nævningeting fundet skyldige i overensstemmelse med tiltalen, dog således at det ikke fandtes bevist, at besiddelsen af de to skarpladte revolvere var sket i forening med den 39-årige mand, der derfor blev frifundet.

Den 32-årige mand blev idømt fængsel i 12 år. Han ankede dommen med påstand om frifindelse i det ikke erkendte omfang, subsidiært formildelse.

Den 38-årige mand blev idømt fængsel i 10 år. Han ankede dommen med påstand om frifindelse, subsidiært formildelse.

Der var blandt nævningerne og dommerne enighed om strafudmålingen.

Begge de dømte blev varetægtsfængslet efter dommen.

Afgørelsesdato
Dommen blev afsagt af Retten i Holbæk den 29. november 2021. Sagen blev behandlet som en nævningesag.