Gå til sidens indhold

Retten i Herning

19 mar 2021

Retten i Herning

33-årig skyldig i brandstiftelse, tyveri og flugt fra varetægtsfængsling

33-årig mand fundet skyldig i brandstiftelse, tyveri og flugt fra Herning Sygehus i forbindelse med, at tiltalte var varetægtsfængslet.

Sagsnummer: SS 99-73/2021

Ved en dom afsagt af en enig domsmandsret den 8. februar 2021 blev en 33-årig mand fra Ikast fundet skyldig i brandstiftelse, tyveri og flugt fra sin varetægtsfængsling.

Den 33-årige mand var tiltalt for brandstiftelse ved under anvendelse af brandbare væsker at have sat ild til en lejlighed i Ikast og for som varetægtsfængslet i surrogat på Herning Sygehus på psykiatrisk afdeling at være flygtet. Derudover var han tiltalt for tyveri af en pakke is i Rema 1000.

Tiltalte erkendte sig skyldig i alle forhold og blev på baggrund heraf fundet skyldig. Tiltalte var under sagen blev mentalundersøgt, og det blev under sagen fremhævet, at tiltalte i 2016 var blevet diagnosticeret med paranoid skizofreni. På baggrund af mentalundersøgelsens anbefaling blev tiltalte dømt til at undergive sig behandling på psykiatrisk afdeling med tilsyn af Kriminalforsorgen.