Gå til sidens indhold

Retten i Herning

16 mar 2021

Retten i Herning

Midaldrende kvinde dømt for vold og trusler mod sin søn

Retten i Herning har den 28. januar 2021 fundet en midaldrende kvinde fra Vildbjerg skyldig i vold og trusler mod sin mindreårige søn i august 2020 i Vildbjerg.

Sagsnummer: SS 99-4456/2020

Kvinden var tiltalt for at have udøvet vold mod sin søn ved at tage ham hårdt i armene, kradset ham på armen, halsen og i nakken samt for at have taget ham om halsen og holdt ham op mod en dør for derefter at smide ham på gulvet. Derudover var hun tiltalte for trusler mod sin søn ved at udtale: ”Er du med? Ellers så banker jeg dig synder og sammen. Værre end kommunen nogensinde har set” og ”Du skulle have sådan et lag tæsk, det er helt vildt. Kæft, du skulle have en røvfuld. For satan du skulle have sådan et lag tæsk. Kæft, du skulle have nogle flade, det kan jeg godt love dig for” eller lignende.

Retten fandt det på baggrund af forurettedes – sønnens – sikre og troværdige forklaring bevist, at tiltalte var skyldig som beskrevet i anklageskriftet. Derudover bemærkede retten, at forklaringen var støttet af de konstaterede skader på forurettede samt de for retten afspillede lydfiler.

Tiltalte blev idømt 50 dages betinget fængsel. Retten lagde ved strafudmålingen vægt på, at der mellem tiltalte og forurettede var en nær følelsesmæssig relation, at volden var af ringe karakter med begrænsede fysiske skader og fandt det på denne baggrund forsvarligt, at gøre straffen betinget.