Gå til sidens indhold

Retten i Herning

15 jan 2021

Retten i Herning

Frifundet for seksuelt overgreb

55-årig mand frifundet for voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje med 10-årige pige i Ikast

Sagsnummer: SS 99-2501/2020

Ved en dom afsagt af en enig domsmandsret den 27. november 2020 blev en mand på 55 år – i det følgende A – frifundet for at have begået seksuelt overgreb mod en 10-årig pige – i det følgende B – i Ikast.

A var tiltalt for at have ført B’s hånd ned til sit erigerede lem og ført hendes hånd frem og tilbage i ca. 10 sekunder. A var på tidspunktet i et kærestelignende forhold med B’s mormor. Det blev på baggrund af de afgivne forklaringer lagt til grund, at der på tidspunktet var et godt forhold mellem B og mormoren og tiltalte, der i perioden ofte kom på besøg hos B og hendes familie. Det var under sagen ubestridt, at A og B flere gange havde sovet i telt sammen i haven på B’s bopæl. A bekræftede under sagen, at han havde sovet sammen med B i teltet, men nægtede at have begået seksuelt overgreb mod B.

I rettens begrundelse blev det fremhævet, at B under videoafhøringerne, som havde fundet sted mere end 2 år efter gerningstidspunktet, detaljeret og overbevisende havde forklaret om episoder og detaljer fra tiden omkring gerningstidspunktet, men at der var flere forhold, som ikke stemmede overens med de øvrige vidners iagttagelser og observationer, hvorefter B’s forklaring savnede troværdighed. Retten fandt på denne baggrund og efter en samlet vurdering af sagens beviser ikke, at der var ført det til domfældelse fornødne bevis for, at tiltalte var skyldig, hvorefter tiltalte, blev frifundet.