Gå til sidens indhold

Retten i Herning

13 jan 2021

Retten i Herning

60 dages fængsel for vold, trusler og bedrageri

30-årig mand idømt 60 dages ubetinget fængsel for bl.a. vold og trusler mod taxachauffør i Hodsager i Aulum.

Sagsnummer: SS 99-1593/2020

Ved en dom afsagt af en enig domsmandsret den 5. november 2020 blev en mand på 30 år idømt 60 dages fængsel for bl.a. at have begået vold og trusler mod en taxachauffør i Hodsager natten til den 24. februar 2020.

Den 30-årige mand var tiltalt for at have begået vold mod og truet en taxachauffør ved fra bagsædet af taxaen at have taget fat i chaufførens jakke, hvorefter chaufføren forlod taxaen og tiltalte fulgte efter med en hobbykniv i sin hånd. Derudover lød tiltalen på, at chaufføren skulle være løbet fra stedet, men gledet, hvorefter tiltalte skulle have taget halsgreb på chaufføren og flere gange råbt ”jeg dræber dig”. Derudover var den 30-årige mand tiltalte for bedrageri. Tiltalte nægtede sig skyldig i vold og trusler, men erkendte sig skyldig i bedrageri.

Retten fandt det bevist, at den 30-årige mand havde smidt sig ovenpå taxachaufføren og truet med at slå ham ihjel. Retten fandt det derimod ikke bevist, at den 30-årige mand havde taget halsgreb på chaufføren eller at han havde haft kniven på sig under truslerne. Retten lagde ved sin afgørelse vægt på de lægelige fund samt taxachaufførens forklaring. Derudover blev tiltalte fundet skyldig i bedrageri.

Straffen blev fastsat til 60 dages ubetinget fængsel, som i sin helhed blev anset for udstået ved tiltaltes varetægtsfængsling fra den 25. februar 2020 frem til den 21. april 2020. Tiltalte var tidligere blevet dømt for vold og der var således tale om vold i gentagelsestilfælde.