Gå til sidens indhold

Retten i Herning

29 jun 2020

Retten i Herning

13 års fængsel for drab

13 års fængsel for drab i Skjern Enge

Sagsnummer: 5524/2020

Et enigt nævningeting ved retten i Herning har den 29. juni 2020 i en længerevarende sag med en omfattende bevisførelse kendt to mænd på henholdsvis 33 år og 39 år skyldige i forsætlig manddrab på en anden mand, der på drabstidspunktet var 48 år.

Både de skyldige og den afdøde færdedes i det samme miljø i Tarm/Skjern-området. Der var nogle uoverensstemmelser mellem de skyldige og afdøde vedrørende et økonomisk mellemværende og nogle nøgenbilleder. Den 22. februar 2019 kørte de skyldige og afdøde om aftenen ud i Skjern Enge, hvor afdøde blev fundet liggende i et krat den 24. februar 2019 tidlig om eftermiddagen. Senere retsmedicinske undersøgelser viste, at dødsfaldet var forårsaget af, at afdøde var blevet slået flere gange i hovedet med en tung genstand med deraf følgende kraniebrud og blødninger i hjernen til følge. Efter en retsmediciners forklaring i retten var døden indtrådt straks eller indenfor få minutter efter, at afdøde var blevet tildelt slagene.

De tiltalte har begge anket dommen til frifindelse.