Gå til sidens indhold

Retten i Herning

06 nov 2020

Retten i Herning

Frifundet for vold mod tidligere samlever

39-årig mand fra Herning frifundet for grov vold mod tidligere samlever

Sagsnummer: SS 99-4418/2020

Ved en dom afsagt af en enig domsmandsret den 14. oktober 2020 blev en mand på 39 år – i det følgende A – frifundet for at have begået grov vold mod sin tidligere samlever – i det følgende B – på deres fælles bopæl i sommeren 2020.

A var tiltalt for at have udøvet grov vold mod B hen over en periode på 3 dage, herunder for blandt andet at have taget halsgreb på B, tildelt B et knytnæveslag i ansigtet samt slået B med en metalstanderlampe. B havde forinden retsmødet trukket sin anmeldelse tilbage og forklarede i retten, at hun havde indgivet en falsk anmeldelse mod A, fordi hun på tidspunktet var vred og jaloux. B forklarede for retten, at hendes skader navnlig stammede fra et fald, og at A aldrig havde udøvet vold mod hende. I rettens begrundelse blev det fremhævet, at B havde rigtig mange blå mærker og lignende skader. Retten fandt det imidlertid ikke bevist, at A var skyldig i at have udøvet vold mod B og anførte i sin begrundelse herfor, at B allerede kort efter anmeldelsen havde oplyst, at der var tale om en falsk anmeldelse. Dertil lagde retten vægt på, at A og B ikke længere var samlevende, og at B havde forklaret, at hendes skader navnlig stammede fra et fald. A blev derfor frifundet.

Dommen blev afsagt af Retten i Herning den 14. oktober 2020.