Gå til sidens indhold

Retten i Herning

02 aug 2018

Retten i Herning

7 måneders fængsel for besiddelse af narkotika og hash

I forbindelse med ransagning af en 32-årig mand fra Tarms hjem fandt politiet bl.a. 111 gram amfetamin, 206 gram hash og 15 gram ketamin. Manden blev tiltalt for at have været i besiddelse af stofferne med henblik på videresalg. Han erkendte at have købt stofferne men nægtede, at de skulle videresælges.  I retten forklarede manden bl.a., at han led af bl.a. ADHD, og at han tog stoffer og røg hash for at få sit liv til at fungere. Ud over stofferne fandt politiet også en rulle med pølsemands poser, en digital vægt og et håndskrevet regnskab. Herom forklarede manden, at han fyldte amfetamin i kapsler, som han anbragte i pølsemands poser, når han gik ud. Vægten brugte han til at veje den amfetamin, som han købte, og regnskabet var beløb, som han skyldte til andre personer. Tiltalte blev fundet skyldig i at have været i besiddelse af stofferne for i det væsentligste at kunne videresælge dem. Retten lagde vægt på den mængde af stoffer, som var blevet fundet, og at der herudover også blev fundet ting – pølsemandsposer og digital vægt – som sædvanligvis bruges ved handel med narkotika, samt det regnskab, som indeholdt beløb, som tiltalte skyldte og havde til gode.
 
Straffen blev på baggrund af de narkotiske stoffers art og mængde fastsat til fængsel i 7 måneder. Da sagen drejede sig om handel med narkotika, blev straffen gjort ubetinget.
 
Manden, som havde været varetægtsfængslet frem til retssagen, modtog dommen.

SS 99-2574/2018