Gå til sidens indhold

Retten i Herning

02 aug 2018

Retten i Herning

18-årig mand idømt fængselsstraf for ulovlig tvang og trusler i Skjern

En 18-årig mand blev ved retten i Herning den 30. juli 2018 straffet med 4 måneders fængsel for den 25. marts 2018 på Bredgade i Skjern tidligt om morgenen at have slået en jævnaldrende kammerat med bl.a. to knytnæveslag i ansigtet for at tvinge kammeraten til at betale 5.000 kr., som den 18-årig mente, at kammeraten skyldte ham, og at have truet med at slå kammeraten ihjel, hvis han fortalte noget til politiet.
 
De to mænd havde sammen med en tredje mand været i byen i Skjern. På vej hjem fra byen opstod en diskussion imellem de to mænd om betaling af et beløb for betaling i byen den pågældende aften, som den 18-årig mente, at kammeraten skyldte ham. Kammeraten forklarede i retten, at han ikke kan afvise, at han skyldte et beløb til den 18-årig, om end han ikke havde nogen erindring om, at det skulle dreje sig om et beløb på 5.000 kr. For at få kammeraten til at betale begyndte den 18-årig at slå kammeraten i ansigtet, ligesom han tog kvælertag på ham og sparkede ham på benet. Kammeraten var ikke i besiddelse af pengene og kunne derfor ikke betale. Episoden hørte først op, da politiet kom til stede. Under episoden truede den 18-årig også kammeraten med, at han ville blive slået ihjel, hvis han fortalte politiet om overfaldet.
 
Af straffen på 4 måneders fængsel skulle de 30 dage afsones, men den resterende del blev gjort betinget med vilkår om, at den 18-årig i en periode på 1 år ikke begik tilsvarende kriminalitet, og at han var under tilsyn af Kriminalforsorgen.
 
Den 18-årig, som nægtede sig skyldig, udbad sig betænkningstid med henblik på anke.

SS 99-2179/2018