Gå til sidens indhold

Retten i Herning

25 maj 2018

Retten i Herning

46-årig mand fra Herning dømt for at have slået og sparket sin søn

En 46-årig mand blev ved dom afsagt den 25. maj 2018 af retten i Herning idømt 60 dages fængsel for at have slået og sparket sin 12-årig søn.
 
Manden var tiltalt for i perioden fra januar 2017 til december 2017 på familiens bopæl at have begået vold imod sin 12-årig søn ved i mindst et tilfælde at have sparket ham og i flere tilfælde at have givet ham en eller flere lussinger. Under retsmødet nægtede den 46-årig sig skyldig. Han forklarede, at han aldrig havde slået eller råbt af sine børn. Mandens forklaring blev støttet af hans ægtefælle, parrets 18-årig søn og en onkel. Heroverfor havde parrets tre børn på henholdsvis 6, 8 og 12 år afgivet forklaringer, som alle støttede, at tiltalte havde slået. Sagen var startet op ved en underretning fra skolen til kommunen, og kommunen havde herefter afholdt en samtale med den 12-årig, som bekræftede hans oplysninger.
 
Retten lagde ved sin afgørelse særlig vægt på, at de tre børn havde afgivet forklaringer, som set i forhold til deres alder, og den situation, som de befandt sig i, var sikre og troværdige, og som også blev støttet af de oplysninger, som var tilfaldet kommunen. Retten anførte også, at de forklaringer, som var afgivet af de voksne familiemedlemmer fremtrådte utroværdige.
 
Straffen blev udmålt til 60 dages fængsel. Ved straffeudmålingen lagde retten vægt på, at den 46-årig havde slået og sparket sin mindreårige søn over en længere periode. Den 46-årig var ustraffet, og retten fandt derfor, at straffen kunne gøres betinget af, at han indenfor en periode på 9 måneder udførte 80 timers samfundstjeneste.
 
Den 46-årig modtog dommen.

SS 99-1569/2018