Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Erstatningssager i forbindelse med digital tinglysning  

Her kan du læse om, hvad du kan gøre, hvis du mener at have et erstatningskrav for forsinkelser i forbindelse med digitaliseringen af tinglysningen i 2009.

En række borgere og virksomheder oplevede længere sagsbehandlingstider i tinglysning i 2009 og 2010 som følge af digitaliseringen af tinglysningen.

Domstolene behandler for tiden følgende sager:

  • et gruppesøgsmål for borgere, der har tabt penge på digitaliseringen af tinglysningen.

  • en række erhvervssager om erstatningskrav, der skal fungere som prøvesager for andre sager om erstatningskrav fra erhvervsdrivende.

Du kan læse mere om gruppesøgsmålet på Østre Landsrets hjemmeside.

Domstolsstyrelsen har afgivet to proceserklæringer om henholdsvis rette sagsøgte og passivitet og forældelse. De kan læses nedenfor.

Du kan læse nærmere nedenfor om Kammeradvokatens udtalelse fra 2010 om statens ansvar i forbindelse med digitaliseringen af tinglysningen.

Hvis du har tabt penge på, at tinglysningen i 2009 blev digital, kan du sende dit erstatningskrav til Domstolsstyrelsen, Store Kongensgade 1-3, 3. sal, 1264 København K. eller til post@domstolsstyrelsen.dk.

Hvis du sender dit erstatningskrav til Domstolsstyrelsen efter den 31. december 2018, risikerer du, at dit krav er forældet.

______________________________________________________________
Vil du vide mere om digital tinglysning, kan du læse om det på Tinglysningsrettens hjemmeside, www.tinglysningsretten.dk. Det digitale tinglysningssystem er tilgængeligt på www.tinglysning.dk

  • Kammeradvokaten
    Læs Kammeradvokatens udtalelse om sin erstatningsretlige undersøgelse.
Til top Sidst opdateret: 03-12-2014 
DomstolsstyrelsenseperatorStore Kongensgade 1-3seperator1264 København K.seperatorTelefon: 70103322seperatorEmail: Se alle adresser her