Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Erstatning for uberettiget varetægtsfængsling 


Hvis en person har været varetægtsfængslet og senere bliver frifundet, kan han/hun søge om erstatning. Det samme gælder, hvis sigtelsen bliver frafaldet.

Hvis en person kun bliver dømt skyldig i nogle af tiltalepunkterne, eller hvis personen har været varetægtsfængslet længere, end den straf der blev idømt, kan han/hun også være berettiget til erstatning.

I visse tilfælde er erstatning udelukket. Det gælder for eksempel, hvis den pågældende selv har givet anledning til varetægtsfængslingen. Det kan være sket, hvis den pågældende har opført sig på en sådan måde, at det var oplagt, at politiet mistænkte personen. Hvis årsagen til, at der ikke blev idømt en straf var utilregnelighed, f.eks. på grund af sindssygdom på gerningstidspunktet, vil der ikke blive udbetalt erstatning.
 
Den pågældende skal sende erstatningskravet til Politidirektøren der, hvor han/hun har været varetægtsfængslet. Erstatningskravet skal sendes inden to måneder efter, at der er givet meddelelse om, at sigtelsen er frafaldet eller efter den endelige dom.
Til top Sidst opdateret: 27-12-2006 
DomstolsstyrelsenseperatorStore Kongensgade 1-3seperator1264 København K.seperatorTelefon: 70103322seperatorEmail: Se alle adresser her