Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Behandling af gældssaneringssag 


I forbindelse med mødet bestemmer skifteretten, om der skal indledes sag eller ej. Hvis sagen bliver indledt, betyder det ikke, at du er sikker på at få gældssanering. Der er kun tale om en grovsortering på dette tidspunkt.

Hvis sagen bliver indledt, udpeger skifteretten en medhjælper. Medhjælperen er ikke din advokat, men skifterettens. Du skal give medhjælperen de oplysninger, han beder om. I nogle tilfælde kommer medhjælperen hjem og besøger dig for at danne sig et personligt indtryk af dit hjem.

Medhjælperen laver i samarbejde med dig en redegørelse og et budget. Medhjælperen laver herefter et forslag med de præcise betingelser eller vilkår for gældssaneringen.
 
Hvad er vilkårene for gældsanering?
I budgettet bliver dine og din husstands indtægter opstillet. Derfra bliver rimelige faste udgifter og et såkaldt rådighedsbeløb til dækning af kost, tøj og lignende trukket. Det beløb, der bliver til overs, skal du betale til kreditorerne, typisk over 5 år, men det kan variere.

Du skal være forberedt på en stram økonomi i den periode, hvor du skal betale til kreditorerne.

I særlige tilfælde kan gælden blive slettet.

Når medhjælperen er færdig med at lave materialet, indkalder skifteretten til et nyt møde. Kreditorerne bliver også indkaldt. I forbindelse med dette møde, træffer skifteretten afgørelsen om gældssanering.

Kan man klage over skifterettens afgørelser?
Både skyldneren og den enkelte kreditor kan klage over skifterettens afgørelse under sagen. Dette kaldes kære.
Til top Sidst opdateret: 30-12-2006 
DomstolsstyrelsenseperatorStore Kongensgade 1-3seperator1264 København K.seperatorTelefon: 70103322seperatorEmail: Se alle adresser her