Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Testamente 

Ved underskrift af testamente skal du udover originalen medbringe en kopi af testamentet.

Du skal medbringe billedlegitimation med cpr.nr.
 
Notaren skal sikre sig, at du forstår testamentets betydning. Det kan for eksempel ske ved at tale om testamentets indhold.

Det er ikke notarens opgave at godkende testamentet.

Både originalen og kopien skal skrives under hos notaren. Retsafgiften er 300 kr.

Retten beholder kopien og underretter et centralt register om, at testamentet er oprettet.

Om oprettelse af notartestamente - en vejledning til testator.

Der skal udfyldes en forside til testamentet. Hent forsiden her.

Det anbefales, at blanketten udfyldes på pc.

Testamentet er gyldigt fra det øjeblik, du har underskrevet det hos notaren.

Når notaren har påtegnet testamentet, vil du eller din advokat få det originale testamente udleveret med en påtegning om, at du har underskrevet testamentet i notarens påsyn, og at notaren har skønnet, at du fornuftsmæssigt var i stand til at oprette testamente. Du bør opbevare testamentet et sted, hvor det er nemt at finde. Hvis dit testamente indeholder bestemmelser om din begravelse, er det en god ide, at du fortæller det til dine nærmeste.

Retten opbevarer en kopi af testamentet og sørger for at oprettelsen indberettes til et centralt register. Dette sikrer, at skifteretten får besked om testamentet efter din død.

Hvis du har oprettet et testamente hos notaren, skal du også henvende dig til notaren, hvis du vil tilbagekalde eller ændre det. Ændring og tilbagekaldelse skal ske ved, at du opretter et nyt testamente, hvori det tidligere testamente bliver tilbagekaldt eller ændret. 

Notaren rådgiver ikke om formuleringen af et testamente. Formuleringen af testamentet og dets indhold kan du drøfte med en advokat.

Til top Sidst opdateret: 29-09-2017 
DomstolsstyrelsenseperatorStore Kongensgade 1-3seperator1264 København K.seperatorTelefon: 70103322seperatorEmail: Se alle adresser her