Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Få hurtigere behandling af sagen 

Hvad kan du gøre for at din civile sag bliver behandlet hurtigst muligt?

Du kan sammen med din modpart så tidligt som muligt afklare, hvad det præcist er, I er uenige om, og som I ønsker, at retten skal afgøre.

Du kan overholde de frister for indgivelse af processkrifter, formulering af spørgsmål til skønsmand osv., som retten fastsætter.

Du kan sammen med din modpart så tidligt som muligt klargøre, præcis hvad hovedforhandlingen skal bruges til – altså hvilken bevisførelse skal der foregå, hvor lang tid skal det tage, hvilke anbringender og argumenter, skal du fremføre, som din modpart og retten skal forholde sig til. Derved kan du også sikre, at der bliver afsat den tilstrækkelige tid til hovedforhandlingen og samtidig ikke mere, end hvad der er nødvendigt. Det vil ofte betyde længere berammelsestid, hvis der skal bruges en hel dag eller mere til hovedforhandlingen, end hvis den kan klares på 2 – 3 timer. Og hvis du beder om for meget tid til din hovedforhandlinger, er du med til at forlænge berammelsestiden for andre hovedforhandlinger.

Du kan være velforberedt til telefonmøder, andre forberedende møder og hovedforhandlingen.

Læs mere i Vejledning om behandling af civile sager

Til top Sidst opdateret: 05-09-2014 
DomstolsstyrelsenseperatorStore Kongensgade 1-3seperator1264 København K.seperatorTelefon: 70103322seperatorEmail: Se alle adresser her