Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Når fogeden henter bilen 


Situationen kan opstå, hvis du har købt en bil på kredit. Som en sikkerhed for de penge, finansieringsselskabet har lånt dig, har selskabet taget et såkaldt ejendomsforbehold i bilen.

Et ejendomsforbehold betyder, at finansieringsselskabet kan tage bilen tilbage fra dig, hvis du ikke betaler afdragene, eller ikke overholder andre forpligtelser i forbindelse med lånet. Andre forpligtelser vil typisk være, at du skal holde bilen kaskoforsikret.
 
Du kan blive indkaldt til at møde i fogedretten, hvis du ikke har betalt afdragene i en periode, eller hvis der ikke længere er kaskoforsikring på bilen. I den indkaldelse, du får, er der en kopi af de papirer, som fogedretten har modtaget fra finansieringsselskabet.
 
Formålet med mødet er, at du skal aflevere bilen. I den forbindelse skal der foretages en vurdering (ikke link på ”vurdering”) af bilen. Fogeden vil vejlede dig om din retsstilling.
 
Kan jeg protestere?
Hvis du mener, du har betalt afdragene på bilen, som du skal, eller at bilen er kaskoforsikret, skal du sige det under fogedretsmødet. Du skal kunne dokumentere, at der er betalt, for eksempel ved at fremvise kvitteringer for indbetalinger eller dokumentere, at der fortsat er kaskoforsikring på bilen.
 
Fogedrettens afgørelser kan påklages til landsretten.
  
Kan jeg undgå, at finansieringsselskabet tager bilen tilbage?
Hvis du senest på mødet i fogedretten betaler alle de afdrag, du er bagud med, inklusive renter og sagens omkostninger, har du ret til at beholde bilen. Efter du har afleveret bilen, har du ret til at få den tilbage, hvis du senest 14 dage efter afleveringen betaler hele restgælden samt renter og sagsomkostninger.

Koster det mig noget, at sagen behandles i fogedretten?
Det afhænger af resultatet af sagen, om du skal betale sagsomkostninger. Bliver resultatet, at du bare skal aflevere bilen uden at betale restgælden, kommer du ikke til at betale sagsomkostninger. Skal du imidlertid betale et beløb, kommer du også til at betale sagens omkostninger.

Til top Sidst opdateret: 26-12-2006 
DomstolsstyrelsenseperatorStore Kongensgade 1-3seperator1264 København K.seperatorTelefon: 70103322seperatorEmail: Se alle adresser her