Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Domstolenes it-system går ind i ny fase 
04-07-2017 

Pilotafprøvningen af den digitale behandling af civile sager ved domstolene er afsluttet. En ny version af løsningen er nu klar.

Digital behandling af civile sager går ind i en ny fase, hvor en nyere version af den tekniske løsning til digital behandling af civile sager er taget i brug ved Retten i Horsens og ved Vestre Landsret. Danmarks Domstole forbereder udrulning af løsningen til flere af landets retter fra efteråret 2017.

Digital behandling af civile sager har kørt som pilotprojekt siden oktober 2016, og Domstolsstyrelsen har afsluttet pilotafprøvningen. Den tekniske løsning er tilrettet og anvendes til nye civile sager, der anlægges ved retten i Horsens og Vestre Landsret.

”Pilotafprøvningen har givet os mange gode erfaringer. De erfaringer har vi brugt til at forbedre løsningen. Forventningen er, at en civil sag fra efteråret kan anlægges digitalt ved flere af landets retter. Vi starter i Aalborg, Hjørring og Viborg” siger projektchef Sandra Kaae Bauer.

Nu handler det om, at få klargjort de næste retter til at kunne behandle civile sager digitalt og sikre, at domstolenes samarbejdspartnere også er klar til at bruge minretssag.dk, når de anlægger og behandler civile sager.

”For Danmarks Domstole har det førsteprioritet, at der er stor tillid til digital behandling af civile sager hos advokater, myndigheder, inkassobureauer, borgere, der selv anlægger sager og hos vores egne medarbejdere. Derfor er vores fokus nu, at alle brugere er godt forberedte på at kunne bruge systemet optimalt”, fortsætter Sandra Kaae Bauer. 

I september vil det for brugere af webportalen minretssag.dk, fx advokater, advokatsekretærer og inkassobureauer, være muligt at komme til dialogmøde med Danmarks Domstole om digital behandling af civile sager.
Møderne vil blive afholdt nord for Århus. Møderne annonceres på domstol.dk og hos retterne i Aalborg, Hjørring, Viborg, Randers, Holstebro og Herning. Der vil komme flere møder andre steder i landet i takt med, at civile sager kan anlægges digitalt ved flere retter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Til top Sidst opdateret: 04-07-2017 
Retten i RandersseperatorNørregade 1seperator8900 Randers C.seperatorTelefon: 99688600seperatorEmail: randers@domstol.dk