Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Tinglysningsreform 


Reformen indebærer, at tinglysningen går fra et papirbaseret system til en fuldt digital proces. Fra den 8. september 2009 skal al tinglysning af fast ejendom foregå via hjemmesiden www.tinglysning.dk ved hjælp af en digital signatur. Byretterne vil dermed ikke længere tinglyse.

På sigt betyder digitaliseringen af tinglysningen en mere effektiv og dermed hurtigere sagsbehandling. Mange opgaver, der tidligere har kunnet tage op til ti dage, vil fremover i mange tilfældes kunne klares på få minutter. Selvom systemet bliver mere effektivt, kan tinglysning fortsat være en kompliceret proces, og professionel hjælp kan derfor ofte være nødvendig.

Tinglysningsreformen er en omfangsrig proces, og der vil være en indkøringsperiode indtil årsskiftet, der kan betyde længere sagsbehandlingstider.

Forandringerne i tinglysningen betyder besparelser for alle parter. Som privat person vil du for eksempel spare udgifter til kurssikring af lån, og for staten bliver omkostningerne forbundet med tinglysning reduceret.

Reformen betyder også, at Bil-, Person- og Andelsboligbogen er blevet flyttet til den nyoprettede Tinglysningsret i Hobro, der dermed samler al tinglysningsarbejde i Danmark. De tre mindre bøger forventes at overgå til det digitale system i løbet af 2010.

Du kan læse mere om den digitale tinglysning her

Til top Sidst opdateret: 12-08-2009 
DomstolsstyrelsenseperatorStore Kongensgade 1-3seperator1264 København K.seperatorTelefon: 70103322seperatorEmail: Se alle adresser her