Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Retten Rundt #28 stiller skarpt på sagsbehandlingstid i straffesager 
16-03-2018 

Nyt nummer af Retten Rundt sætter fokus på den tid, det tager at få behandlet en straffesag i straffesagskæden – sagens gang fra politiet modtager en anmeldelse, til straffesagen afsluttes.

Hvis en borger oplever, at en retssag trækker ud i flere år, kan det være med til at undergrave tilliden til retssystemet. Derfor gør de implicerede myndigheder - politi, anklagemyndigheden, domstolene og Kriminalforsorgen -  en fælles indsats for at nedsætte sagsbehandlingstider i straffesagskæden. Ventetid kan forhindre ofre i at komme videre i livet, men også de tiltalte fastholdes, når de hverken er frikendte eller kendt skyldige. 

Det er afgørende med helhedstænkning fremfor silotænkning, fordi straffesager involverer flere myndigheder. I de senere år har Justitsministeriet sammen med domstolene og myndighederne i straffesagskæden haft særligt fokus på at nedsætte sagsbehandlingstiderne i straffesagskæden.  Det har tilvejebragt flere tiltag, herunder nye samarbejdsformer, arbejdsprocesser og digitaliserings-projekter. Og endnu flere initiativer er i støbeskeen. Det kan du læse mere om i Retten Rundt nr. 28.

Læs Retten Rundt #28 her.

Danmarks Domstole ønsker god læselyst.

Til top Sidst opdateret: 16-03-2018 
DomstolsstyrelsenseperatorStore Kongensgade 1-3seperator1264 København K.seperatorTelefon: 70103322seperatorEmail: Se alle adresser her