Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Retten Rundt: Tinglysningen 
23-06-2017 

Danmarks Domstole er i fuld gang med at digitalisere ligesom det omgivende samfund. I Retten Rundt nr. 26 kan du finde eksempler på forskellige IT- og digitaliseringsprojekter.

Et eksempel er det vellykkede resultat af digitaliseringen ved Tinglysningen i Hobro, selv om projektet kom hårdt fra start.

Ved Tinglysningen har brugeroplevelsen fået et klart løft. Engang tog det uger, når der var travlest at få et skøde tinglyst. Og man skulle selv indlevere det i en af de 82 byretter. I dag kan dokumentet være lyst få sekunder efter en kreditrådgiver i banken trykker `send´. Der er også skåret gevaldigt ned på udgifterne. Før digitaliseringen blev der sendt 16.000-20.000 breve fra Tinglysningen hver uge. I dag er brevmængden og portoudgifterne reduceret med hele 97 procent.

Dette er bare et par af de positive resultater af den digitale tinglysning, som du kan læse om i det nye nummer af Domstolenes magasin. Du kan også læse om andre tiltag indenfor IT- og digitalisering hos Domstolene, og hvordan ledere og medarbejdere håndterer udfordringerne. 

I magasinet finder du også et portræt af justitsminister Søren Pape Poulsen.
Læs mere i Retten Rundt nr. 26.

Til top Sidst opdateret: 23-06-2017 
DomstolsstyrelsenseperatorStore Kongensgade 1-3seperator1264 København K.seperatorEmail: Se alle adresser her