Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Retten Rundt: Digitalisering af civile sager 
21-11-2016 

Digitaliseringen af civile sager er en af de største ændringer i retsplejen i mange år. I Retten Rundt nr. 24 kan du læse mere om digitaliseringen og møde nogle af de mennesker, der er involveret i processen.

Den 4. oktober lancerede domstolene piloten på sagsportalen minretssag.dk, hvor borgere og virksomheder kan anlægge og følge behandlingen af civile sager ved retten. Alle arbejdsgange, fra retten modtager en sag, til dommen offentliggøres, er fundamentalt anderledes end før digitaliseringen. Og forandringen berører ikke kun medarbejderne, men i særdeleshed også de professionelle brugere, fx advokater, som ikke bare skal kommunikere med retterne på en ny måde, men også skal gentænke relationen med deres kunder, fordi parterne nu kan se og følge alle trin i sagen direkte.

I det nye nummer af domstolenes magasin kan du blandt andet læse om, hvad brugerne siger efter deres første møde med de nye arbejdsgange og det nye it-system. Du kan også læse om, hvordan domstolene kan fastholde befolkningens tillid, og om hvordan nye retsbygninger har forbedret vilkårene for både ansatte og brugere i retterne.

Læs dette og meget mere i Retten Rundt nr. 24

 

Til top Sidst opdateret:  
DomstolsstyrelsenseperatorStore Kongensgade 1-3seperator1264 København K.seperatorEmail: Se alle adresser her