Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Nu begynder den gradvise ibrugtagning af minretssag.dk 
06-09-2017 

Ibrugtagning af digital behandling af civile sager ved domstolene sker nu gradvist efter et års vellykket pilotperiode i Retten i Horsens og Vestre Landsret.

Den 27. september åbner Retten i Viborg for digital behandling af civile sager og den 4. oktober følger retterne i Aalborg og Hjørring. Det betyder, at alle civile sager ved retterne i Viborg, Aalborg og Hjørring fremover skal anlægges digitalt via domstolenes sagsportal minretssag.dk

Få overblik over overgangen til digital behandling af civile sager
Digital behandling af civile sager igangsættes fra slutningen af september 2017 i de byretter, der hører under Vestre Landsret. Østre Landsret, byretterne, herunder, Sø- og Handelsretten og Højesteret forventes at overgå til digital behandling af civile sager fra slutningen af 2017. Se nærmere om tidspunkter for ibrugtagning her.

Informationsmøder for eksterne interessenter om minretssag.dk
I samarbejde med de lokale retter landet over afholder Domstolsstyrelsen informationsmøder for eksterne interessenter om minretssag.dk. På mødet fortæller vi om, hvad lanceringen af minretssag.dk kommer til at betyde og giver konkrete eksempler på, hvordan den nye sagsportal fungerer. 

Det første informationsmøde afholds onsdag d. 13. september på Aalborg Universitet. Næste møde finder sted tirsdag d. 3. oktober i Viborg. I takt med udrulningen af digital behandling af civile sager henover efteråret bliver der afholdt flere informationsmøder landet over, således at alle interesserede har mulighed for at deltage forud for åbningen af minretssag.dk i de lokale retter. Du kan se listen over informationsmøder her.

Få hjælp på hjemmesiden, supporten og i din lokale ret
Uanset om du er almindelig borger, advokat, virksomhed eller myndighed anlægger du selv sagen. Der er udarbejdet vejledninger og små instruktionsfilm, der kan guide dig. Det hele finder du på Domstolsstyrel-sens hjemmeside her. Hvis du er advokat, virksomhed eller myndighed skal du tage stilling til, hvem der skal have adgang til at se de forskellige sager. Det kan du allerede forberede nu. Mere information findes her.

Hvis der opstår tekniske problemer med sagsportalen kan du kontakte en central support i Domstolsstyrelsen på telefon 22102305 eller kontaktformular. '

Hvis du har spørgsmål til en konkret sag, kan du fortsat henvende dig til din lokale ret.

Til top Sidst opdateret:  
DomstolsstyrelsenseperatorStore Kongensgade 1-3seperator1264 København K.seperatorEmail: Se alle adresser her