Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

#Metoo - frigørelse eller heksejagt 
11-06-2018 

Sande historier eller falske anklager? Med Martin Krasnik som ordstyrer og et panel med bl.a. Nima Zamani og Mette Davidsen-Nielsen brydes holdningerne på Folkemødet.

I efteråret 2017 begyndte en frigørelsesbølge via #Metoo - eller er det reelt en gabestok? #Metoo-debatten er et af syv arrangementer, som Danmarks Domstole står for på Folkemødet i 2018. I dagene 14. -17. juni kan du byde på en ruin på en fiktiv tvangsauktion, du kan være med til at dømme i folkedomstolen, når retten sættes i ”Jagten på blotteren”, høre Mads Steffensen og et helt særligt panel diskutere hvornår man er moralsk forpligtet til at hjælpe andre, og hvornår det er strafbart at lade være.

Domstolenes program 2018

Domstolenes program 2018

For ret og retfærdighed

”Domstolenes vision er at gøre sig fortjent til befolkningens tillid og respekt. Med deltagelse på Folkemødet synliggør vi Danmarks Domstole og vores arbejde. Det skal være med til at skabe respekt for og tillid til domstolene,” siger udviklingsdirektør Merethe Eckhardt.  Det er syvende år i træk, at Danmarks Domstole er med på Folkemødet. Ligesom de øvrige år foregår en lang række debatter i domstolenes telt, i år på Nordlandspladsen i B12. Et af arrangementerne involverer både sang, satire, døm-selv og en konkurrence.

Ytringsfrihed

Du kan skrive en one-liner om domstolene og være med i konkurrencen om den bedste sætning i lørdagens arrangement om ytringsfrihed. Her kan du også teste dig selv i afgørelser på rigtige sager og høre satiregruppen MAGT synge. Og alle dage er domstolenes telt bemandet med dommere og andet personale fra retterne, så du kan teste din viden om lov og ret i vores quizzer og få svar på spørgsmål om alt fra færdselsloven til arv.

Paradoks: færre forbrydelser, mindre tryghed

Lørdagen byder også på en debat om paradokset: Der er færre forbrydelser i Danmark, men alligevel falder befolkningens tryghed. Hvad gør vi galt? Prioriterer vi indsatsen forkert? Lyt med, når formændene for politi- og fængselsforbundene, direktøren for Institut for Menneskerettigheder og generalsekretær for Advokatsamfundet går tæt på rigspolitichefen, rigsadvokaten, direktøren for anklagemyndigheden og Vestre Landsrets præsident.

Til top Sidst opdateret: 11-06-2018 
DomstolsstyrelsenseperatorStore Kongensgade 1-3seperator1264 København K.seperatorTelefon: 70103322seperatorEmail: Se alle adresser her