Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Grundlag for domsdatabase på plads 
22-05-2015 

Arbejdsgruppe er kommet med forslag til det videre arbejde med etablering af en domsdatabase

Sidste år besluttede Domstolsstyrelsens bestyrelse, at der skal etableres en domsdatabase. Derfor nedsatte styrelsen en arbejdsgruppe, der skulle komme med konkrete anbefalinger til sådan en database.

Arbejdsgruppen har nu afsluttet sit arbejde med en rapport, der kan læses nedenfor.

”Under arbejdet med rapport og anbefalinger, har arbejdsgruppen modtaget bidrag fra en meget bredt sammensat referencegruppe, der er kommet med forslag og ønsker til den kommende domsdatabase. Som det fremgår af rapporten, er arbejdsgruppens anbefalinger i meget høj grad præget af disse forslag. Domstolsstyrelsen vurderer på denne baggrund, at styrelsen nu har et solidt grundlag for at kunne gå videre med arbejdet med at få udviklet en domsdatabase”, siger udviklingsdirektør i Domstolsstyrelsen Merethe Eckhardt.

Domsdatabasen skal spille sammen med nye sagsbehandlingssystemer, som er ved at blive udviklet til domstolene. Det forventes, at domsdatabasen vil være udviklet i slutningen af 2016. Den vil i første omgang indeholde civile sager, og de vil blive suppleret med straffe- og andre sager parallelt med, at sagsbehandlingssystemerne bliver digitaliseret.

Domstolsdatabasen vil blive forankret i Rønne ved Retten på Bornholm.

Rapport - Arbejdsgruppen om domsdatabase

Bilag 1 - Datatilsynet

Bilag 2- Den Europæiske Unions Tidende

Bilag 3 - Emneregister

 

Til top Sidst opdateret: 03-08-2015 
DomstolsstyrelsenseperatorStore Kongensgade 1-3seperator1264 København K.seperatorTelefon: 70103322seperatorEmail: Se alle adresser her