Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Domstolsstyrelsen udtræder af kontrakt om domsdatabase 
14-06-2018 

I marts 2018 skrev Domstolsstyrelsen kontrakt med firmaet Schultz, der skulle levere en database til domme. Men i afklaringsfasen har det vist sig, at parterne var uenige om leverancen. Derfor udtræder Domstolsstyrelsen nu af kontrakten.

Baggrunden for domsdatabase-projektet er et politisk ønske om en central domsdatabase til offentliggørelse af domme, der er afsagt af Danmarks Domstole. Formålet er at give offentligheden en fri og gratis adgang til dommene.

I marts måned 2018 indgik Domstolsstyrelsen kontrakt med leverandøren Schultz om udviklingen af en domsdatabase. I den efterfølgende afklaringsfase viste det sig imidlertid, at parterne ikke havde en fælles forståelse af Domstolsstyrelsens krav og den løsningsbeskrivelse, som Schultz leverede. Domstolsstyrelsen har på denne baggrund valgt at benytte sig af retten til at udtræde af den indgåede kontrakt.

Udviklingen af Domsdatabasen vil blive udbudt på ny, og Domstolsstyrelsen regner med, at det nye udbud vil ske under samme udbudsform som tidligere - udbud med forhandling. Det nye udbudsforløb forventes at medføre en tidsforskydning af den planlagte idriftsættelse af Domsdatabasen i 2019. Når de nærmere forhold i forbindelse med et nyt udbud er klarlagt, vil der blive orienteret om det.

Til top Sidst opdateret: 14-06-2018 
DomstolsstyrelsenseperatorStore Kongensgade 1-3seperator1264 København K.seperatorTelefon: 70103322seperatorEmail: Se alle adresser her