Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

App med information til vidner i retten 
12-02-2016 

Retten på Bornholm har i samarbejde med Domstolsstyrelsen udviklet en app med information til vidner.

App´en "Vidne i retten".

At blive indkaldt til at møde i retten som vidne rejser ofte flere spørgsmål hos vidnet. Hvorfor skal jeg vidne? Har jeg mødepligt? Må jeg overvære hele retssagen? Får jeg betaling for at vidne?

Disse spørgsmål og mange flere bliver besvaret i domstolenes nye vidne-app ’Vidne i retten’.

App´en indeholder endvidere oplysninger om hvem, der er hvem i retssalen og oplysninger om forløbet af forskellige typer af retssager samt oplysninger, der retter sig særligt til vidner og ofre for forbrydelser.

Retspræsident Henrik Engell Rhod, Retten på Bornholm, udtaler i forbindelse med offentliggørelsen af app´en:

”Vidner er afgørende for retssikkerheden, og domstolene har i de senere år gjort meget for at forbedre forholdene for vidner, blandt andet i forbindelse med etableringen af nye retsbygninger rundt omkring i landet. Med inspiration fra domstolene i Norge, der har gode erfaringer med en tilsvarende app for vidner, er det forventningen, at også den danske vidne-app vil blive oplevet som en yderligere service og støtte overfor de mange borgere, som hvert år indkaldes til at møde i retten som vidne og dermed opfylder en vigtig rolle i et velfungerende retssamfund.”

Vidne-app´en er Danmarks Domstoles første app, og dens muligheder og anvendelse vil blive fulgt af domstolenes Kommunikations- og Udviklingsnetværk i netværkets løbende fokus på domstolenes kommunikation.

App´en er gratis og kan downloades i Google Play Store (Android) og Apples App Store (IOS).

Til top Sidst opdateret: 12-02-2016 
DomstolsstyrelsenseperatorStore Kongensgade 1-3seperator1264 København K.seperatorTelefon: 70103322seperatorEmail: Se alle adresser her