Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Dom i sag om bestilling af lejemord 
09-11-2018 

 

Et nævningeting i Østre Landsret har den 9. november 2018 stadfæstet en dom afsagt den 15. december 2017 af Retten i Lyngby, hvorved en nu 59-årig kvinde, der er italiensk statsborger, blev fundet skyldig i at bestille og betale et lejemord på sin sicilianske kæreste. Hun blev derimod ikke udvist. 

Nævningetinget i landsretten fandt ligesom nævningetinget i byretten det bevist, at den nu 59-årige kvinde tilbage i marts 2017 via en hjemmeside på det såkaldte mørke internet havde bestilt og betalt et lejemord på sin kæreste i Sicilien. Landsretten fandt det bevist, at hun havde betalt med den digitale valuta bitcoin, og at hun på en bestillingsformular på den pågældende hjemmeside på det mørke internet blandt andet havde beskrevet kærestens bopæl i Sicilien, uploadet to billeder af ham samt oplyst, at der skulle bruges en lyddæmper ved drabet.

Landsretten tilsidesatte ligesom byretten hendes forklaring om, at det var en albansk mand ved navn Lucien Vasilic, der havde bestilt og betalt for lejemordet.

Straffen blev ligesom i byretten fastsat til fængsel i 6 år.

Kvinden blev derimod – i modsætning til det, som byretten var nået frem til – ikke udvist.

Sagen er behandlet af landsrettens 3. afdeling under sagsnr. S-3595-17.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til pressekontaktdommer, landsdommer Karen Hald, mobil 41 25 90 31.

Udskrift af landsrettens dom kan fås ved henvendelse til aktindsigt@oestrelandsret.dk. En udskrift koster 175 kr. Læs mere på www.oestrelandsret.dk og om bestilling af afgørelser på:

www.domstol.dk/OESTRELANDSRET/BESTILLINGAFAFGOERELSER/Pages/default.aspx

Til top Sidst opdateret: 09-11-2018 
Østre LandsretseperatorBredgade 59seperator1260 København K.seperatorTelefon: 99686200seperatorEmail: post@oestrelandsret.dk