Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Familieretten 

Når forældre går fra hinanden, kan der opstå uenigheder. For eksempel om hvor børnene skal bo, eller hvor meget de skal se forældrene hver især. Det familieretlige forløb er skabt til at hjælpe familier med at finde en løsning på uenighederne.

Familieretten udgør sammen med Familieretshuset (tidligere Statsforvaltningen) det nye familieretlige system. Alle familieretlige forløb om forældreansvar, skilsmisse, børnebidrag mv. starter i Familieretshuset.

Hvis forældrene efter forløbet i Familieretshuset fortsat er uenige, og Familieretshuset ikke kan afgøre deres sag, sender Familieretshuset sagen videre til familieretten, hvor forældrene kan få afgjort deres sag ved en uafhængig domstol.

Familieretten er en afdeling i den lokale byret. Familieretten har fokus på, at det skal være trygt for børnene, hvis de skal møde i retten, og forløbene i familieretten er gjort fleksible, så dommerne i endnu højere grad kan tilpasse det til den enkelte families situation.

Sagerne er ofte meget forskellige, både hvad angår konfliktniveau og konfliktens indhold. Det er derfor vigtigt, at behandlingen af sagerne tilpasses den konkrete sag.

Du kan kontakte familieretten på 99 68 48 00 eller på familie.lyn@domstol.dk.

Læs mere om familieretten her.

Der er flere forskellige måder at behandle sagerne på. Alle måderne giver mulighed for at inddrage en børnesagkyndig. Du kan bl.a. læse mere om behandlingen af sagerne her.

Til top Sidst opdateret: 01-04-2019 
Retten i LyngbyseperatorLyngby Hovedgade 96seperator2800 Kgs. LyngbyseperatorTelefon: 99684800seperatorEmail: lyngby@domstol.dk