Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Frit lejde aktion 
01-11-2010 

Fogedretten afholder frit lejde aktion den 12. november 2010.

Retten i Lyngby har igennem en periode truffet beslutning om, at i alt 253 skyldnere skal anholdes, når de antræffes, og fremstilles i fogedretten, fordi de ikke er mødt op til et møde, som de var indkaldt til.

Retten har valgt at skrive til disse skyldnere for at tilbyde, at skyldnerne frivilligt kan møde op den 12. november 2010. Herved undgår de at blive anholdt af politiet og fremstillet i retten. De undgår også et eventuelt ophold på politistationen eller i arresten, da fremstilling i retten sker i rettens åbningstid, og anholdelse af skyldnere kan ske om aftenen.

Retten i Lyngby har indgået et samarbejde med Nordsjællands politi om, at skyldnernes manglende frivillige fremmøde vil medføre anholdelse umiddelbart efter ”frit lejde dagen”.

Baggrund:

Når en kreditor har fået sit krav fastslået ved dom eller på andet sikkert grundlag kan han anmode om fogedrettens hjælp til at indfordre sit tilgodehavende. Fogedretten indkalder skyldneren til at give møde for at betale eller forklare om sin økonomiske situation og for eksempel aftale en afdragsordning. Møder skyldneren ikke, kan der afsiges kendelse om, at skyldneren skal politifremstilles.

Antallet af fogedsager har været stærkt stigende, siden den økonomiske krise begyndte i 2008. Sagernes antal er ved at stabilisere sig, men dette er på et langt højere niveau end før krisen satte ind.

Fakta:

  • Retten i Lyngby dækker Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Rudersdal og Furesø kommuner.
  • Befolkningsgrundlaget er 216.000.
  • Retten behandler ca. 10.000 fogedsager årligt

Læs mere på domstol.dk eller læs artiklen "Mød op - eller bliv anholdt" i magasinet Retten Rundt nr. 3.

Til top Sidst opdateret: 01-11-2010 
Retten i LyngbyseperatorLyngby Hovedgade 96seperator2800 Kgs. LyngbyseperatorTelefon: 99684800seperatorEmail: lyngby@domstol.dk