Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

21-årig kvinde dømt for falsk anmeldelse af voldtægtsforsøg 
23-09-2015 

21-årig kvinde dømt for falsk anmeldelse af voldtægtsforsøg
 

Retten i Lyngby har den 18. september 2015 idømt en 21-årig kvinde en betinget dom på 10 dages fængsel for falsk anmeldelse af et voldtægtsforsøg. Kvinden havde til politiet anmeldt, at hun var blevet overfaldet af en ukendt mand, der havde væltet hende om på græsset, trukket bukserne af hende og fjernet hendes tampon, hvorefter den ukendte mand løb fra stedet.

Der forelå en række oplysninger om kvindens færden efter det anmeldte overfald, herunder fotooptagelser fra Lyngby Storcenter, hvor kvinden efter det anmeldte overfald var på indkøb. Endvidere forelå oplysninger om den gennemførte efterforskning, herunder en hundepatruljes gennemgang af det påståede gerningssted, hvor der ikke kunne findes spor af overfaldet.

Domsmandsretten tilsidesatte kvindens forklaring som utroværdig og fandt det bevist, at kvinden havde anmeldt et overfald til politiet, som ikke var begået.

Til top Sidst opdateret: 23-09-2015 
Retten i LyngbyseperatorLyngby Hovedgade 96seperator2800 Kgs. LyngbyseperatorTelefon: 99684800seperatorEmail: lyngby@domstol.dk