Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Dom i sag om organiseret indbrudskriminalitet 
16-04-2013 

Retten i Lyngbys dom af 15. april 2013
Fem rumænske statsborgere dømt i sag om organiseret indbrudskriminalitet mod villaer i blandt andet Kokkedal, Frederikssund, Ballerup, Høje Taastrup og Gentofte.

 

Kriminelt netværk

Retten fandt det bevist, at de fem var rejst her til landet med henblik på at begå indbrudskriminalitet eller hæleri i forbindelse med indbrudskriminalitet. De havde således bosat sig i en mindre lejlighed i København SV, hvor de opbevarede deres indbrudsværktøj og en betydelig mængde tyvekoster. Retten anså derfor kriminaliteten begået på organiseret vis som led i et kriminelt netværk.

 

To dømt for indbrud

T1 og T2, der i vidt omfang erkendte sig skyldige, blev dømt for at have begået 19 henholdsvis 8 villaindbrud primært ved anvendelse af underboring. Ved indbruddene blev der stjålet blandt andet computere, smykker og sølvtøj. T1 blev idømt 2 års fængsel og blev udvist for bestandigt. T2 blev idømt fængsel i 1 år og udvist med indrejseforbud i 6 år.

 

Tre dømt for hæleri

T3, T4 og T5 blev dømt for hæleri vedrørende opbevarelse af tyvekosterne i lejligheden i København SV. De blev hver idømt fængsel i 4 måneder og udvist med indrejseforbud i 6 år.

 

Udlejer også dømt for hæleri

T6, en herboende pakistaner, havde udlejet værelser i lejligheden i København SV til de fem rumænere. Da politiet fandt T6 i besiddelse af tyvekoster i form af blandt andet kamera og computer, blev denne tiltalte fundet skyldig i hæleri og idømt 30 dages fængsel, der blev gjort betinget, blandt andet som følge af T6’s alder.

 

 

Til top Sidst opdateret: 16-04-2013 
Retten i LyngbyseperatorLyngby Hovedgade 96seperator2800 Kgs. LyngbyseperatorTelefon: 99684800seperatorEmail: lyngby@domstol.dk