Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Digitale retssale  

Her finder du informationer om teknisk udstyr i rettens retssale.
Retssal 2, 3, 6, 7, 8, 9, 10 og 11 er digitale retssale. Det vil sige, at al bilagsføring som fx pdf-filer, fotos, videoklip og lydfiler kan vises
og afspilles i retssalen. Retssal 2, 3, 7, 8, 9 og 11 afspilles video på lokale skærme, mens video i retssal 6 og 10 afspilles på lærred. 

 

Billede af retssal 3. Hver part har en skærm. Bemærk brønden i bordet til
højre. Brønden indeholder strøm, HDMI og VGA tilslutning.  

Digital matrix

Retssal 2, 3, 7, 8, 9 og11 er etableret med en brønd i selve bordet ved
anklager og forsvarer, hvor der er mulighed for strøm, HDMI eller
VGA tilslutning. Retssal 6 og 10 er video 3 retssale. Der er mulighed
for video opkald til eksterne parter.
 
I retssal 6 og 10præsenteres på lærred via tilslutning af PC til enten HDMI eller VGA. Retssalene har også dokument fremviser.

Den underliggende digitale matrix understøtter alle formater og
tilslutning af Apple eller Displayport. Den digitale platform er sikret et stykke ud i fremtiden, idet den understøtter 4K.
 
Alle parter har deres egen skærm, hvilket betyder, at forsvarer eller anklager kan fremvise materiale på enten PC, MAC eller IPAD(tablet).
Det er derfor ikke nødvendigt, at medbringe fysisk materiale til præsentation. Selve systemet er fleksibelt opbygget med henblik på brugervenlighed.
 
Alle parter har mulighed for at melde sig ind med en præsentation efter tur. Dommeren har mulighed for at slukke for systemet, såfremt dommeren finder det nødvendigt.
 
Når brugeren tilslutter sin enhed og trykker på vis og prev knappen så starter systemet ved alle parter. Såfremt en anden bruger skal
præsentere materiale, så trykker vedkommende bare på vis og prev knappen og præsentationsmuligheden skifter over til denne bruger.

Adaptere, højtalere og laser penne stilles til rådighed af Retten 

Der forefindes adaptere til Displayport, ældre og nyere modeller af Ipad i retssalen. Retten har integrerede højtalere i retssal 6, 7, 8, 9, 10, 11 og mobile højtalere i retssal 2 og 3. Derudover er det muligt at låne laser penne til fremvisning af eksempelvis kort materiale. 

Skærmdublering

På Windows Vista maskiner skal man selv sørge for at gå i skærm-indstillinger og vælge udvid skærme og dubler. Windows 7 og 10 maskiner
kan selv finde udaf at dublere skærmene.
 
PDF Annotator
I store retssager bruger vi det indskannede bilagsmateriale på vores
Surface Pro. Rent praktisk er det scannet til pdf-filer med tekstgenkendelse.
På vores Surface Pro bruger vi applikationen PDF Annotator. 
Video-filer skal adskilles fra PDF-filer. PDF-filer skal indscannes i fornuftig opløsning. Filerne må ikke indscannes i for høj opløsning, idet vi forsøger at arbejde med en enkelt fil.

Scan til pdf
Vi har oprettet en vejledning til advokater og anklagemyndigheden vedrørende scanning til pdf, idet vi vil sikre os, at der scannes til tekstgenkendelse, korrekte sidetal og filstørrelse.
Se siden med scanningsvejledning. 


Billede af bord ved anklager/forsvarer i digital retssal. Det er muligt at koble både bærbar og iPad til skærmene. Der er VGA og HDMI-kabel til rådighed. I brønden er der strøm, adaptere og digital tilslutning

Her er brøndens indhold. HDMI tilslutning og VGA med mini jack stik. Derudover er der adaptere.

Ovenstående indstilling er standard indstillingen. Knapperne prev og vis
skal være trykket ned og lyse. Dommeren har en skærm, hvor den enkelte
part ved at fjerne vis knappen, derefter kun viser materialet ved dommeren.
Dette kan anvendes ved følsomt materiale, som dommeren skal vurdere,
inden det sendes ud til alle parter.
Til top Sidst opdateret: 04-05-2017 
Retten i KoldingseperatorKolding Åpark 11seperator6000 KoldingseperatorTelefon: 99686800seperatorEmail: kolding@domstol.dk