Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Notar 

Her kan du læse mere om testamenter og andre notarialforretninger.


TID VED NOTAREN

Du kan underskrive dokumenter hos notaren i Kolding alle hverdage kl. 8.30 – 15. 00.

Retten anbefaler, at du på forhånd bestiller tid hos notaren. Vælger du at komme uden tid, må du forvente ventetid.

Tid til notaren bestilles online .

Du kan booke tid og finde ledige tider hos notaren ved at klikke på linkene herunder. Du vises ind til rettens notar kalender, hvor du guides igennem bookningen. Du skal vælge, om du vil booke tid i enten Kolding eller Vejle. Kolding kalenderen er åben alle hverdage. I Kolding kan der betales med dankort, kontanter og mobilepay.

 

 

HUSK at angive antal dokumenter, som du medbringer – uanset valg af ”Type af dokument”.

 

Feltet ”Evt. bemærkninger” må ikke bruges til antal af dokumenter.

 

KLIK HER FOR AT BESTILLE EN TID I KOLDING

Vejle kalenderen er åben på konkrete datoer, som fremgår af bookingkalenderen.  Notarforretninger i Vejle afholdes på adressen:  Damhaven 5A, 7100 Vejle. I Vejle kan der betales med kontanter eller Mobilepay.

 

KLIK HER FOR AT BESTILLE EN TID I VEJLE 

 

I særlige tilfælde vil der være mulighed for at aftale tid for en udkørende notarforretning. Udkørende notarforretninger kan foretages f.eks. i hjemmet eller på sygehuset i tilfælde, hvor man på grund af fysisk svagelighed, handicap eller sygdom ikke er i stand til at møde op på rettens kontor. Du kan aftale tid for en udkørende notarforretning med notaren på tlf. 99 68 68 00, da online bestilling ikke kan anvendes i dette tilfælde.

 

Kørsel notar: 

Retten i Kolding har indgået en befordringsaftale med Taxa Syd Amba, cvr. 75711115, som træder i kraft den 1. januar 2020.

Aftalen betyder, at rettens medarbejdere, herunder fogeder, notarer, og dommere, fra 1. januar 2020 skal befordres med taxa til udkørende forretninger. Det vil således ikke længere være muligt for den, der har anmodet om forretningen, selv at befordre rettens medarbejdere til og fra forretningen.

Baggrunden for aftalen er primært hensynet til medarbejdernes sikkerhed, men også hensynet til rettens upartiskhed, komfort under længere kørsler, og til at man kan arbejde i taxaen, har været afgørende for rettens beslutning. Flere andre retter har allerede lignende ordninger.

Taxaen vil blive bestilt af retten og skal betales af den, der har anmodet om forretningen. Den, der har anmodet om forretningen, skal da blot møde på adressen for forretningen på det fastsatte tidspunkt, jf. nedenstående.

Efter sagen er gennemført, vil Taxa Syd fakturere den, der har anmodet om forretningen, via oplysninger fra retten, uden rettens mellemkomst i øvrigt. Taxa Syd fakturerer som udgangspunkt ugentligt. Dog skal personer uden et cvr-nummer afregne kontant med taxachaufføren på adressen, hvor den udkørende forretning finder sted.

Taksterne for kørsel pr. 1. januar 2020 på hverdage mellem kl. 6-18 er et startgebyr på 37,40 kr., samt en efterfølgende minutpris på 4,59 kr. (timepris på 274,89 kr.) og en kilometerpris på 9,18 kr. Ved kørsel på andre tidspunkter eller ved behov for særligt store vogne, f.eks. til befordring af effekter, vil taksten være højere og kan oplyses på forespørgsel. Priserne kan reguleres af taxaselskabet og vil til enhver tid kunne ses på taxaselskabets hjemmeside, idet der af de der angivne priser skal fratrækkes 15 %.

 

Hvad koster det:

Prisen afhænger af forretningens art.

Oprettelse af testamente, hvis notaren kun skal give notarialattest for en person eller for personer, der opretter gensidigt testamente, og bekræftelse af underskrift på et dokument koster f.eks. 300 kr.

Notarens bekræftelse af, at en kopi er i overensstemmelse med et originalt dokument, koster 100 kr.

En udskrift af et testamente, der opbevares på rettens kontor, koster 175 kr.

For notarens medvirken til lodtrækning betales 500 kr. pr. lodtrækning.

 

HVAD SKAL DU MEDBRINGE?

1 Pas eller kørekort

Du skal medbringe dit pas eller kørekort.  

Har du ikke et pas eller kørekort, skal du kontakte retten på tlf. 99 68 68 00 inden du kommer.

 

2 Dokumenter

Testamenter

Testamenter til underskrivelse medbringes i 2 eksemplarer samt forside hertil.

 

Blanket til annullering af ét testamente

Blanket til annullering af alle tidligere oprettede testamenter

 

Fremtidsfuldmagter

Du skal inden mødet ved notaren skrive din fremtidsfuldmagt ind på tinglysning.dk og derefter godkende og underskrive fuldmagten med dit NemID. Notaren vil bede om at få oplyst det reference nummer, som du har oprettet fuldmagten under på tinglysning.dk.

Læs mere om fremtidsfuldmagter her.

 

Andre dokumenter

Du skal selv medbringe det dokument, du ønsker at underskrive.

Hvis notaren skal bekræfte, at du har tegningsret for et selskab, skal du medbringe en tegningsudskrift fra Erhvervsstyrelsen, der er højst tre måneder gammel, der bekræfter din tegningsberettigelse.

 

LODTRÆKNING

Ansøgning om lodtrækning samt yderligere oplysninger om lodtrækning klik her.

Til top Sidst opdateret: 05-12-2018 
Retten i KoldingseperatorKolding Åpark 11seperator6000 KoldingseperatorTelefon: 99686800seperatorEmail: kolding@domstol.dk