Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Mand dømt til forvaring for to voldtægter af en kvinde 
17-09-2019 

En 61-årig mand, som blev fundet skyldig i to voldtægter af en 67-årig kvinde i Brøndby, er dømt til forvaring. Manden var tidligere dømt for lignende forhold
 
Sagen kort fortalt
 
Manden og kvinden boede i samme område i Brøndby, men havde ikke nærmere kendskab til hinanden.
Manden var tiltalt for i september 2018 og den 3. januar 2019 uberettiget at have skaffet sig adgang til kvindens hjem og voldtaget hende.
 
Kvinden anmeldte den 9. januar 2019 manden for voldtægt begået den 3. januar 2019, og hun anmeldte ham senere i januar 2019 for forholdet begået i september 2018.
Manden nægtede sig skyldig og forklarede blandt andet, at han og kvinden aldrig havde haft seksuel omgang med hinanden.
 
Manden var to gange tidligere dømt for lignende forhold.  Manden havde i begge tilfælde indfundet sig i kvinders hjem og forgrebet sig på dem.
 
Retslægerådet udtalte, at manden ikke var sindssyg, men at han var afvigende og frembød en sådan væsentlig fare for andres liv, helbred eller frihed, at anvendelse af forvaring var nødvendig for at forebygge denne fare.

Dommens resultat

Et enigt nævningeting fandt det bevist, at manden var skyldig i at have voldtaget kvinden i de to tilfælde. Retten lagde afgørende vægt på kvindens forklaring, der blev støttet af, at der hos manden blev fundet et massageapparat svarende til det, kvinden havde forklaret blev anvendt ved voldtægten i januar 2019, og dna-spor i hendes trusser, der med den højeste grad af sandsynlighed strammede fra manden.

 
Retten idømte manden forvaring og lagde vægt på, at manden var fundet skyldig i voldtægt og oplysningerne om mandens person, herunder hans tidligere kriminalitet og de lægelige oplysninger. Retten fandt, at manden han frembød væsentlig fare for andres liv, legeme helbred eller frihed, og at anvendelse af forvaring i stedet for fængsel var påkrævet for at forebygge denne fare. 

 
Manden vil inden for 14 dage beslutte, om han vil anke dommen.
Manden har været varetægtsfængslet under sagen og skal fortsat være varetægtsfængslet under eventuel appel, eller indtil dommen skal afsones.

 
Afgørelsesdato
Dommen blev afsagt af Retten i Glostrup den 17. september 2019.
 
Rettens j.nr. AL-5300/2019
………………………………………………………………………………………………..
Forvaring er en tidsubestemt frihedsberøvelse og en af de alvorligste strafferetlige sanktioner med hjemmel i straffelovens § 70. Af straffelovens § 70, stk. 2, fremgår:
”En person kan endvidere dømmes til forvaring, hvis
1) han findes skyldig i voldtægt eller anden alvorlig seksualforbrydelse eller i forsøg herpå, og
2) det efter karakteren af det begåede forhold og oplysningerne om hans person, herunder om tidligere kriminalitet, må antages, at han frembyder væsentlig fare for andres liv, legeme helbred eller frihed, og
3) anvendelse af forvaring i stedet for fængsel findes påkrævet for at forebygge denne fare.
Til top Sidst opdateret: 17-09-2019 
Retten i GlostrupseperatorStationsparken 27seperator2600 GlostrupseperatorTelefon: 43231400seperatorEmail: glostrup@domstol.dk