Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

4 måneders fængsel for påkørsel af en maler 
14-02-2018 

En 20-årig mand af afghansk afstamning er fundet skyldig i grov vold ved den 23. november 2017 i Brøndby at have påkørt en 28 årig maler med sin bil
Den 20-årige forklarede, at han havde hørt, at maleren skulle have generet en bekendts søster, hvorfor han ville lave grin med ham, ved at bestille malerarbejde på flere forskellige fiktive adresser. Han erkendte også, at han havde påkørt maleren med en hastighed på 50 – 60 km/t, men forklarede, at hans fod havde sat sig fast på speederen, da han kørte mod manden. Det lykkedes ham ikke at undvige maleren, som gik i vejkanten.

Maleren forklarede, at han ikke kendte den 20-årige og ikke havde noget udestående med ham. Han var flere gange i løbet af dagen blevet kontaktet af en mand om noget malerarbejde. Han kørte til de adresser, som manden oplyste, men hver gang han kom frem, var der ingen til stede. Da han kom hjem, så han en bil, der virkede mistænkelig. Da han gik over mod bilen, kørte den længere væk. Maleren fortsatte i retning mod bilen, der nu vendte om og kørte fra den modsatte kørebane og drejede skarpt over imod ham. Den kørte med 50 – 60 km/t og havde retning direkte imod ham. Han sprang til side, men blev ramt af bilens sidespejl, der blev revet af ved sammenstødet, og hans fod blev kørt over. Bilen fortsatte igennem et buskads og forsvandt fra stedet.

Den 20 årige meldte senere sig selv til politiet.

Retten fandt, at den 20-årige var skyld i grov vold efter straffelovens § 245 og fastsatte straffen til en ubetinget fængselsstraf i 4 måneder.

Udover fængselsstraffen blev manden udvist betinget af Danmark. På grund af overtrædelser af færdselsloven fik han også frakendt sit kørekort og skulle betale 5.000 kr. i bøde.

 

Retten i Glostrup den 12. februar 2018

Sagsnummer 403/2018
Til top Sidst opdateret: 14-02-2018 
Retten i GlostrupseperatorStationsparken 27seperator2600 GlostrupseperatorTelefon: 43231400seperatorEmail: glostrup@domstol.dk