Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

44-årig mand fra Brøndby idømt 6 års fængsel for voldtægt af steddatter. 
27-02-2018 

Et nævningeting i Retten i Glostrup har fundet en 44-årig mand skyldig i blandt andet at have blufærdighedskrænket og voldtaget sin steddatter

Overgrebene fandt sted i familiens lejlighed i Brøndby. De begyndte, da pigen var 11 år, og fortsatte til hun var 14 år. Det blev lagt til grund, at den tiltalte i hvert fald 4 gange havde fastholdt pigen og tiltvunget sig samleje, selv om pigen havde gjort modstand.

Ved vurderingen af skyldsspørgsmålet lagde retten afgørende vægt på pigens forklaring. Det fremgik heraf, at hun i begyndelsen havde betroet sig til en veninde, men først efter flere år fortalte om overgrebene til et nært familiemedlem. Den tiltalte havde truet med at gøre hendes mor fortræd, hvis hun sagde noget.

To nævninger stemte for frifindelse.

Et enigt nævningeting fastsatte straffen til fængsel i 6 år.

Den nu 15-årige pige blev tilkendt tortgodtgørelse med 100.000 kr.

Retten nedlagde forbud mod, at den tiltalte uden politiets tilladelse lader børn under 18 år tage ophold i sin bolig eller modtager besøg af børn under 18 år, som ikke er ledsaget af en voksen.

Desuden blev den tiltalte, som er serbisk statsborger, udvist af Danmark med indrejseforbud for bestandig.

Den 44-årige mand ankede dommen til Østre Landsret med påstand om frifindelse, subsidiært formildelse.

Sagens j.nr. SS 15-104/2018

Til top Sidst opdateret: 27-02-2018 
Retten i GlostrupseperatorStationsparken 27seperator2600 GlostrupseperatorTelefon: 43231400seperatorEmail: glostrup@domstol.dk