Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

INFO VEDR. DIGITAL KOMMUNIKATION MELLEM RETTEN OG ADVOKATERNE 
15-08-2011 

 

Med virkning fra 1. oktober 2011 gælder følgende retningslinjer vedr. digital kommunikation mellem Retten på Frederiksberg og landets advokater:

  • Brug af e-mail ligestilles med brugen af telefax i alle retter. Der kan således sendes processkrifter m.v. på sikker e-mail i det omfang, advokaterne tidligere har brugt telefax. Det gælder dog ved advokaternes fremsendelse af processkrifter m.v., at e-mailen skal følges op af det originale dokument på papir, efter tilsvarende praksis som gælder i dag for brugen af telefax, indtil reglerne om digital kommunikation er sat i kraft.
  • Alle dokumenter, som kræver underskrift, skal stadig sendes til retterne på papir, men øvrig korrespondance i civile-, skifte- og fogedsager kan sendes via sikker e-mail.

Hvis et dokument sendes pr. mail, bedes det ikke tillige sendt pr. fax!

Det kan i øvrigt oplyses, at Danske Advokater og Advokatsamfundet har givet tilsagn om at yde en indsats for at få så mange advokater som muligt til at melde deres sikre e-mailadresser til Advokatnøglen inden 1. oktober 2011. Danske Advokater har udarbejdet en 2 siders vejledning til advokaterne om download af retternes certifikater, som ligger på Danske Advokaters hjemmeside.

Til top Sidst opdateret: 15-08-2011 
Retten på FrederiksbergseperatorHowitzvej 32seperator2000 FrederiksbergseperatorTelefon: 99685000seperatorEmail: frederiksberg@domstol.dk