Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Hvordan sendes påkrav i lejefogedsager? 
05-12-2016 

Efter at Postnord har overtaget postforsendelsen, er retten blevet orienteret om, at en postforsendelse, som sendes som almindeligt brev og ikke som quickbrev, kan være op til 5-7 dage under vejs.
I lejesager har fogedretten en forpligtelse til at påse, at påkravsfristen til lejer er overholdt, forinden lejemålet ophæves, og fogedretten gennemfører en effektiv udsættelse af lejer.
 
Rekvirenterne oplyser sjældent, hvordan påkravsbrevet er sendt til lejer, og kun sjældent medsender rekvirenten dokumentation for, hvornår påkravet er kommet frem til lejer.
 
Det efterlader ofte fogedretten i en situation, hvor det kan konstateres, at påkravsfristen kun er overholdt, hvis man kan gå ud fra, at påkravet er kommet frem til lejer dagen efter dateringen.
 
Rekvirenterne må derfor være forberedt på, at fogedretten vil spørge ind til, hvornår og hvorledes påkrav er sendt til lejer, ligesom fogedretten i nogle situationer vil bede om dokumentation for at påkravet er kommet rettidigt frem til lejer.
 
Tine Hammershøj Madsen
Funktionschef
 
Til top Sidst opdateret: 05-12-2016 
Retten på FrederiksbergseperatorHowitzvej 32seperator2000 FrederiksbergseperatorTelefon: 99685000seperatorEmail: frederiksberg@domstol.dk